Китай є однією з найдавніших цивілізацій. Історія і культура Піднебесної налічує кілька тисяч років, і за цей час Китайці мало чим змінилися. І це, більшою мірою, завдяки їх релігії і філософії, яких досі дотримується сучасний Китай.

Землеробська культура Китаю дійсно давня, і Китай сільський це дійсно справжній Китай. Протягом століть, тисяч років, китайський селянин досвідченим шляхом досяг того, що європейському селянинові дала наука; та традиції китайського народу, справжній образ нації зберігає, звичайно, село, а не місто.

Дороги, що ведуть до цих сел, чудові в прямому сенсі цього слова, але на цьому все пишність в селі і закінчується.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Рідкісний іноземець бачив справжню китайське село. Життя тут значно відрізняється від життя європейської людини. Пробираючись в саме серце Піднебесної можна розглянути справжню життя звичайних людей без прикрас.

З благ цивілізації є електрика, а топлять будинку по-чорному, розводячи багаття прямо на підлозі в невеликій виїмці. Сплять на соломі. Віконні прорізи затягнуті плівкою. Враження, що життя в цьому селі зупинилася сотні років тому.

Приблизно половина населення Китаю має сільську прописку. Але таких сіл, як показують багато мандрівники залишилося вже не так багато — країна розвивається досить швидко.

Дороги до сіл такого типу непрості. З благ цивілізації найчастіше присутня лише електрика. Інше — як пощастить. Традиційні будинки з глини і каменю виглядають пережитком минулого століття.

На відміну від модернізованого міста, де основи семейственного укладу починають все виразніше подтачиваться, в Китаї сільському, іншими словами, дійсному і неосяжному Китаї, сім'я все ще, як і раніше, протягом століть, залишається центром, навколо якого обертається все – життя живих її членів, культ померлих, землеробство, немудряща торгівля, густий, своєрідний побут, свята, обряди, радості, горі, благополуччя, злидні, вся, словом, соціальна і господарська, структура численного класу, найміцнішого, основного для Серединної держави – китайського селянина.

Нагадаємо, полярне сяйво – одне з тих дивовижних чудес природи, заради якого варто вилазити з-під теплої ковдри і відправитися в подорож.

Як повідомляв портал "Знай.uа", чоловік побудував казкове мишаче село у своєму саду.

Також "Знай.uа" писав, ця традиція, ще до недавнього часу поширена в Чорногорії. Так, якщо у сім'ї з якихось причин не вистачало хлопчиків, одна з дочок на все життя ставала вірджиною.