У понеділок, 15 квітня, в Росії повідомили про припинення співпраці з Північноатлантичним альянсом з військової та цивільної ліній. Про це заявив заступник голови Міністерства закордонних справ РФ Олександр Грушко, пишуть росЗМІ.

На думку Грушко, "Північноатлантичний альянс зайшов занадто далеко в нагнітанні конфронтації з Росією".

"НАТО сам відмовився від позитивного порядку денного у відносинах із Росією. Її не існує", - висловився заступник голови МЗС РФ.

Олександр Грушко

Раніше повідомлялося, що Російська Федерація прийняла заяву, в якій погрожує Україні "військовим конфліктом" за участі НАТО в разі порушень Україною процедур проходження суден через Керченську протоку.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

У самій заяві йдеться, що нібито "проходження українських кораблів через Керченську потоку - це не питання співвідношення сил або присутності НАТО в Чорноморському регіоні, а виключно проблема дотримання українською стороною встановлених процедур, які їй добре відомі і успішно використовувалися нею до листопада 2018 року".

"Спроби України діяти в обхід цих процедур несуть у собі ризики виникнення військового конфлікту між Україною і Російською Федерацією, у який може бути залучений і НАТО", - сказано в заяві Ради федерації.

російські військові
російські військові
російські військові

Нагадаємо, що у Росії відкрито заговорили про потужність української армії. В ефірі пропагандистської програми "Вечір з Володимиром Соловйовим" заявили, що ЗСУ можуть змагатися з арміями інших розвинених європейських країн.

Як повідомляв портал Знай.иа, пресс-секретар президента країни-агресора Дмитро Пєсков поспішив дати коментар про новий білборд українського президента Петра Порошенка, на якому написаний слоган "21 квітня. Вирішальний вибір".

Також портал Знай.иа писав, що Російська агресія стала найбільшим провалом президента РФ Володимира Путіна. Крім того, він допустив і ряд інших вагомих помилок. Про це заявив заступник помічника державного секретаря США з питань Європи і Євразії Крістофер Робінсон.