В Ростові-на-Дону виникли проблеми з літаком російського виробництва Sukhoi SuperJet 100. Як відомо, саме через неполадки з лайнером цієї моделі сталася трагедія у московському аеропорту "Шереметьєво", у якій загинула 41 людина.

Вранці у четвер, 8 травня, в аеропорту Ростова "Платов" російська авіакомпанія "Аерофлот" перенесла рейс до Москви. Як повідомляється у прес-службі повітряної гавані, причиною інциденту стала "дрібна технічна несправність" SSJ-100. Літак не зміг злетіти, і пасажирів довелося пересадити на інше повітряне судно.

Раніше повідомлялося, що в аеропорту Шереметьєво (Москва), в неділю, 5 травня, сталася трагедія, яка забрала життя 41 людини. Що стало причиною страшної пожежі в літаку, розповів командир SSJ-100 Денис Євдокимов.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Як стало відомо, у повітряне судно після вильоту з Москви до Мурманська у небі вдарила блискавка, внаслідок чого було втрачено радіозв'язок, а лайнер перейшов в режим прямого управління. Це сталося приблизно о 19 годині за місцевим часом.

Літак "Superjet-100" летів зі столиці Росії Москви у Мурманськ. Проте незабаром після зльоту один з пасажирів помітив загоряння. Повітряне судно повернулося у "Шереметьєво". Лайнер почав заходити на вимушену посадку. Однак приземлитися вдалося не з першого разу. Очевидці повідомляють, що з другої спроби літак вдарився шасі об землю, а потім носом об посадкову смугу. Після цього лайнер загорівся.

Нагадаємо, люди почали збирати підписи до петиції, у якій просять заборонити польоти на на літаку Sukhoi Superjet, загоряння якого забрало життя як мінімум 41 людини у Шереметьєво.

Раніше Знай.ua повідомляв, основною причиною загибелі людей хвостовому відсіку "Superjet-100" стала спроба деяких пасажирів дістати з багажних полиць свої речі.

Також Знай.ua писав, у мережі з'явилося відео, як працівники аеропорту "Шереметьєво" відреагували на палаючий літак "Superjet-100".