Журналісти показали зсередини літак E-4B призначений для вищого політичного і військового керівництва США.

Відповідні кадри з'явились у мережі.

Наразі вже відомо, що унікальний літак обладнаний 60 супутниковими тарілками і антенами для зв'язку з усіма наявними світовими пристроями.

За словами одного з членів екіпажу, вказане повітряне судно є своєрідним "повітряним Пентагоном".

"Один з таких літаків завжди готовий до польоту 24 години на добу і сім днів на тиждень", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Крім того варто відзначити, що E-4B розроблений на базі Boeing 747 і експлуатується з 1980 року. Наразі у розпорядження армії США є аж 4 подібних літаки. Всі вони базуються на авіабазі Оффатт в штаті Небраска.

На борту літака є 18 ліжок, шість ванних, кухня, конференц-зал, робочі місця і кабінет для керівництва Міноборони США. Крім того відомо, що він може обслуговувати екіпаж до 112 людина, при цьому інші характеристики літака засекречені.

Варто нагадати, що американські вчені розробили, створили та успішно випробували 45-кілограмову високоточну ракету R9X. Відомо, що дане озброєння вражає ціль металевими лезами, які викидаються з корпусу.

Нагадаємо, національна гвардія України отримала сучасний американський гранатомет PSRL-1, який здатний вражати ціль на відстані до 2 тисяч метрів. Варто відзначити, що на даний момент Нацгвардія озброєна партією 40-мм ручних протитанкових гранатометів RSRL-1 виробництва США, завдяки чому підвищується вогнева міць підрозділів гвардії.

Як повідомляв "Знай.ua", в Україну прибули трохи більше 130 військовослужбовців бригадної тактичної групи "Страйк" 101-ї повітряно-десантної (десантно-штурмовий) дивізії армії США.

Також "Знай.ua" писав, що у четвер, 2 травня, стало відомо, що бійці Збройних сил України вчилися "робити шашлик" з російських бойовиків на окупованому Донбасі з допомогою українського аналога американського озброєння. Так, нещодавно військовослужбовці ЗСУ пройшли спеціальний навчальний курс по використанню нової системи "Стугна", яка є українським аналогом протитанкового комплексу США Javelin.