В центрі столиці Грузії Тбілісі скоїли замах на сина першого президента Грузії Звіада Гамсахурдії Цоне, повідомляє телеканал 112 з посиланням на грузинські ЗМІ.

Як повідомляється, Цоне Гамсахурдію вдарили ножем в груди. В непритомному стані він буд доправлений до лікарні, де переніс складну операцію. Зараз Гамсахурдія-молодший знаходиться у важкому стані.

Також стало відомо, що замах на Цоне Гамсахурдію скоїв його колишній сусід Давід Баджелідзхе, за підозрою в нападі на якого Гамсахурдія в 2010 році був засуджений до 9.5 років позбавлення волі. Згодом Європейський суд із прав людини встановив, що розслідування щодо Гамсахурдії відбувалось необ’єктивно.

Цоне Гамсахурдія. Фото: kavkaz-uzel.eu

У 2015 році брати Цоне та Костянтин Гамсахурдія оголосили голодування, вимагаючи довести до кінця розслідування загибелі їхнього батька. Це призвело до того, що в Кримінальний кодекс Грузії були внесені поправки, які дозволили подовжити термін слідства на п’ять років.

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Нагадуємо, що днями був затриманий ймовірний замовник вбивства Павла Шеремета.

Як повідомляв портал Знай.ua, десятки тисяч українців змушені зимувати без субсидій: у Кабміні пояснили, чому так відбувається.

Також портал Знай.ua писав, що Мінцифри зробило словник мережевого сленгу: "меми" та "сторіз" стануть зрозумілими усім.