В Італії зафіксовано понад 200 випадків захворювання коронавірусом Covid-19 і 7 чоловік померло, а у 11 містах на півночі країни оголосили карантин, через що 50 тисяч італійців не виходять з будинків.

Щоб не допустити подальшого поширення Covid-19 скасували Венеціанський карнавал, показ Джорджіо Армані і футбольні матчі.

Варто відзначити, що в Італії за офіційними даними проживають і працюють 230 тисяч українців, передає "Страна".

Зараз жителі північних регіонів Італії в паніці розкуповують у супермаркетах продукти і предмети першої необхідності. Фотографії порожніх полиць публікують користувачі Twitter. Крім того, у місцевих аптеках нестача медичних масок, а в церквах скасовують недільні служби.

коронавірус в Італії, фото: gettyimages
коронавірус в Італії, фото: gettyimages

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

При цьому на добу було перервано залізничне сполучення з Австрією через підозри на коронавірус у двох пасажирів потягу "Венеція-Мюнхен". Незважаючи на те, що рішення скасували, цей випадок може бути передвісником і більш жорстких заходів щодо блокади Італії вже всередині ЄС.

Через епідемію коронавіруса в Італії чекають на зниження туристичного потоку. На думку експертів, найбільше постраждають Рим, Флоренція, Венеція та Мілан.

"На вихідних у багатьох магазинах Мілана змітали продукти. Люди запасаються на час карантину. Пасту і томатний соус закупили на півроку вперед. Черги були страшні. Але, кажуть, в понеділок будуть нові завезення. В гіпермаркети можна зайти тільки в масці, хтось шарфами замотується. Їх, до речі, в аптеках розкупили, я знайшла у місті Комо під Міланом у будівельному магазині - 3 маски за 4 євро. У Сесто на кордоні з Австрією закрили всі супермаркети", - розповіла про ситуацію в Мілані Оксана Блищик зі Львова.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на тлі поширення смертельного коронавіруса зростання ВВП Китаю в першому кварталі 2020 знизиться на півтора відсотки.

Як повідомляв портал Знай.uа, два пасажири круїзного лайнера Diamond Princess померли від китайського коронавіруса.

Також портал Знай.uа писав, що варто знати українцям про евакуйованих людей з Уханю.