Група дослідників з Королівського коледжу хірургів Ірландії розробила новий метод лікування туберкульозу.

За словами вчених, інгалятор з антибіотиком допомагає зменшити популяцію бактерій в легенях, що провокують захворювання і в той же час сприяє імунної системи пацієнта в боротьбі з цим захворюванням, повідомляє Medical Xpress.

Слід зазначити, що нинішня протитуберкульозна вакцина розроблена ще в 1921 році. Крім того, ліки підходить не для всіх груп пацієнтів. Ця вакцина найкраще працює проти конкретних форм туберкульозу і зазвичай вводиться немовлятам у групі ризику. Патоген, що викликає туберкульоз, поширюється повітряно-крапельним шляхом.

В даному дослідженні використовувалася сполука, похідна від вітаміну А, зване трансретиноєвою кислотою, AtRA, яке, як показали попередні дослідження, є ефективним засобом лікування туберкульозу.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

За словами дослідників, нову методику можна використовувати поряд з антибіотиками для лікування стійкого туберкульозу, а також, можливо, знизити рівень стійкості, що виникає в результаті традиційного лікування.

У рамках експериментів дослідники помістили з'єднання atRA в безпечні для споживання частинки, досить маленькі для використання через інгалятор.

Препарат забезпечив ефективне лікування і значно знизив кількість бактерій, що провокують туберкульоз і супутні йому ураження легень, що підтверджує їх потенціал в ході клінічних випробувань.

На думку вчених, стійкий до антибіотиків туберкульоз вважається проблемою сучасного суспільного здравоохраненияи загрожує безпеці багатьох людей.

Запобігання епідемії туберкульозу до 2030 року входить в число головних завдань в області охорони здоров'я, поставлених Організацією Об'єднаних Націй.

Нагадаємо, противотуберкульозний препарат нового покоління виявився ефективним в 93 % випадків лікування.

Як повідомляв портал "Знай.uа" британські дослідники успішно протестували пристрій штучної підшлункової залози.

Також "Знай.uа" писав, нові ліки VX-445 дозволить продовжити життя людей, які страждають від муковісцидозу.