Нещодавно світ затамував подих перед моніторами своїх комп'ютерів, адже в мережі з'явився трейлер нового серіалу "Моторошні пригоди Сабріни" з Кірнан Шипку у головній ролі.

Як виявилося, американській Церкві Сатани трейлер не особливо сподобався і вони вирішили подати в суд на Netflix (компанія, що випускає серіал). А все через образу почуттів віруючих.

Парафіян Церкви Сатани образила статуя Бафомета, що засвітилася в одній із серій серіалу. Точно таку ж статую члени Церкви встановили в Детройті два з половиною роки тому.

За словами засновника Церкви Сатани Люсьєн Грівз, статуя — об'єкт інтелектуальної власності, захищений авторськими правами.

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

"Використання нашого центрального образу як центрального для культу канібалів — це сильний удар по нашому іміджу... Я не хочу, щоб наша статуя асоціювалася з подібним" Люсьєн Грівз

Варто додати, що Церква Сатани була створена в 2013 році в Салемі, як громадська організація. Її члени виступають за секуляризацію суспільства (відокремлення держави від церкви), егалітаризм (концепція суспільства з рівними соціальними, політичними і правовими можливостями для всіх його членів) та інші цілком собі гуманістичні цінності.

Трейлер серіалу "Моторошні пригоди Сабріни" для тих, хто ще не бачив.

Нагадаємо, 41-річний Роберто Алвес, 30-річний бразилець Гледсон Баррос, а також їх 17-річний співучасник Саміо Бесса заманювали потенційних жертв у порожній сільський будинок, нібито закликаючи на вечірку. Потім вони мучили людей, вбивали, розчленовували для проведення сатаністських ритуалів, повідомляє Mirror.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", всім відомий граф Дракула, як виявилося, не єдиний угорець, який змусив тремтіти весь світ від страху: саме він зрадив зловісних ноток Трансільванії, а також з нього, по суті, почалася "мода на вампірів".

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що сучасна наука заперечує саме існування вампірів і в минулому, і в сьогоденні. Проте дослідження вчених під чеським містом Челяковіци перевернули уявлення наукового світу.