В Україні знизили ціни на електроенергію для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків - до рівня стандартних тарифів для населення.

Про це глава Національної комісії з регулювання енергетики і комунальних послуг Оксана Кривенко повідомила в Facebook.

Чиновник послалася на рішення державного регулятора, яке прийнято в п'ятницю, 11 січня.

"Врегулювали ціни на електроенергію, споживану на технічні цілі в багатоквартирних будинках і садових товариствах шляхом скасування постанови НКРЭКУ від 21 грудня 2018 року № 2010. Для зазначених цілей буде застосований тариф на рівні, як для населення", - заявила Кривенко.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В результаті тарифи для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків снизились з 232 коп за квтг до 168 коп за квтг.

Нагадаємо, такої швидкості позаздрив би сам Шумахер: ціни в Україні ростуть не по днях, а по годинах.

Порівняно з листопадом 2018 року в грудні споживчі ціни зросли на 0.8%, про що розповіли у Державній службі статистики.

Як повідомляв портал "Знай.uа": експерти спрогнозували значне подорожчання життя в Україні.
Наголошується, що основною причиною подорожчання всього стане січневе підвищення тарифів на опалення а відкладене у грудні зростання соціальних стандартів.

Також варто відзначити, що середня зарплата на початку нинішнього року становитиме близько 9550-9850 грн. Збільшення зарплати пов'язано з індексацією зарплати в корпоративному і державному секторі і необхідністю утримувати персонал на тлі відтоку кадрів за кордон.

Крім того, експерти очікують, що курс гривні в перешому кварталі складе 28-29,2 грн/$ (зараз 28,1). Крім того, на курс національної валюти вплине виплата величезного державного боргу.

Щодо ситуації на ринку палива, то аналітики відзначають, що незважаючи на здешевлення нафти ціна палива на вітчизняних заправках може стабілізуватися із-за девальвації гривни.

Також Знай.uа" писав, що в місті Куп'янськ фахівцями розроблена стратегія децентралізації міської опалювальної системи. Перший етап передбачає відключення абонентів від найбільш нерентабельних котелень, яких налічується чотири.