У холодний час року миші перебираються в квартири і приватні будинки, ближче до людей.

Про це Олексій Дьомін, директор одного з санітарно-профілактичного підприємства, повідомив УНН.

"Сплеск відбувається в холодну пору року, коли гризуни ховаються в тепло, розмножуються. Їх то завезли з картоплею, з магазинів, з підвалів забігли, то з повітропроводів вилізли", – заявив він.

Дьомін зазначив, що миші не тільки псують і забруднюють продукти, але і переносять деякі інфекційні хвороби.

За словами фахівця, раніше миші харчувалися, в основному, насінням і горіхами, а тепер гризуни споживають продукти рослинного і тваринного походження.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Влітку миші зазвичай мігрують у поля, але з настанням холодів повертаються в опалювальні приміщення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до Києва дісталася сказ, цілий мікрорайон відправлено на карантин, людям радять бути вкрай обережними. На карантині виявився Мінський масив, що на Оболоні, передає прес-служба Оболонської Райдержадміністрації.

Карантин триватиме два місяці. Всім, у кого є домашні тварини, рекомендується прищепити їх в терміновому профілактичному порядку проти сказу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", днями житель Нью-Йорка застав зненацька білку-товстушку, що поїдає на дереві яєчний рулетик. Він зняв відео і виклав його в мережі Twitter. З тих пір пухнаста білка завоювала серця користувачів соцмереж. Трохи більше ніж за добу, відео набрало більше 700 000 переглядів і 5000 поширень.
"Знай.uа" писав, що кандидозні грибкові інфекції, що мешкають в кишечнику, можуть спровокувати хворобу Альцгеймера. Дослідники з Медичного коледжу Бейлор виявили, що кишковий кандидоз при попаданні в кровотік перетинає захисний бар'єр мозку і провокує запалення.

Вчені створили ряд молекул, які опосредкували запальну реакцію, що приводить до захоплення грибків усередині зернистої структури мозку. Група дослідників сподівається, що отримані результати стануть основою для майбутніх досліджень довгострокових неврологічних наслідків цього виду грибкової інфекції.