Ситуація в Берегово - це не що інше, як спроба України змінити етнічний склад населення. І взагалі політика офіційного Києва стосовно угорців на Закарпатті схожа на дії "найстрашніших диктатур" і досягла "моторошного дна".

Про це заявив глава угорського Міністерства закордонних справ Петер Сійярто і додав, що обов'язково поскаржиться представникам Сполучених Штатів і НАТО, йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Міністр зазначив, що угорці, які проживають на території України, як і раніше, можуть розраховувати на підтримку Будапешта, а Сійярто в свою чергу звернеться з цим питанням до Державного департаменту США та Генсекретаря НАТО.

Досить, помститися не вийде

Сполучені Штати Америки закликають Угорщину не блокувати засідання комісії Україна – НАТО. Про це розповіла постійний представник США в Альянсі Кей Бейлі Хатчінсон в спілкуванні з журналістами.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

"Сполучені Штати однозначно підтримують комісію НАТО-Україна. Ми закликали і продовжуємо закликати Угорщину не створювати цьому опозицію. Це важливо. Україна є одним з ключових партнерів, союзників, з якими ми працюємо", – заявила Хатчінсон.

Українцям пояснили, чому Угорщина вчепилася у Закарпаття

Конфлікт між Україною та Угорщиною почався ще з 1991 року, коли було ухвалено неправильні закони на користь Угорщини. Про це повідомив експерт програми міжнародної і внутрішньої політики Українського інституту майбутнього Ігор Тишкевич.

Нагадаємо, що в консульстві Угорщини в Берегові громадянам України видають угорські паспорти. Процедура супроводжується келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями - не повідомляти про отримання документів українській владі. При цьому громадяни України вголос присягають на вірність Угорщині.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", Павло Клімкін рішуче налаштований видворити угорського консула з Берегового в Будапешт, якщо буде доведено автентичність відео, яке демонструє , як у консульстві Угорщини українцям видають угорські паспорти, інструктуючи їх при цьому не повідомляти про отримання документів української влади.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в Чехії і Польщі думають про українців, і звідки взявся конфлікт.