Чиновникам Росриболовства заборонили протягом трьох років відвідувати Україну. Вони покинули країну.

В Україні на три роки заборонили в'їзд голові делегації офіційних осіб Росії на переговорах щодо вирішення проблеми риболовлі в Азовському морі Ігорю Рульову і ще двом чиновникам Росриболовства.

"Вчора під час оформлення вильоту рейсом на Стамбул в аеропорту" Бориспіль "відповідно до наявної інформації прикордонники заборонили в'їзд голові цієї комісії Ігорю Рульову і ще двом учасникам комісії з РФ строком на три роки", - повідомив спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян у коментарі "Інтерфакс-Україна".

При цьому, за його словами, російські чиновники вже не заперечували відвідування анексованого Криму.

Скандал розгорівся на засіданні українсько-російської комісії щодо квот на вилов риби в Азовському морі. Здебільшого він сосувався персони Ігоря Рульова, керівника Азовсько-Чорноморського регіонального управління Росриболовства. Керівник російської делегації порушив чинне законодавство України, перетнувши державний кордон з Кримом, який є зачиненим відповідно до рішення українського уряду.

Ігор Рульовий

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Повідомити делегації про те, що Рульов незаконно перетинав кордон із Кримом приїхав Рафат Чубаров, який заявив, що цьому є незаперечні докази. Підтверджує слова Чубарова й інформація, опублікована в мережі 26 червня 2017 року на сторінці федерального агенства з риболовства м. Севастополь – Ігор Рульов зустрічався з рибалками Криму.

"Він укріплював російсько-окупаційну владу в Криму. Українська делегація веде переговори з делегацією, яку очолює злочинець. Згідно українських законів, він взагалі не мав права бути пропущеним через український кордон", - зазначив Чубаров.

Чубаров також зажадав від СБУ негайно видворити з України главу російської делегації.

У свою чергу, заступник голови Державного агентства рибного господарства України Андрій Кравченко висловив думку, що не проведення цієї комісії ставить під загрозу легальний промисел наших рибалок і є загроза втрати частини промислової акваторії Азовського моря.

Зазначимо, що українсько-російська комісія засідає раз на рік і саме тут вирішується дозволений обсяг вилову риби а далі на основі рішень розподіляються квоти між державами.

Нагадаємо, Україна намагається домогтися від європейських партнерів визнання Азовського моря як "міжнародного водойми", а не внутрішнього моря двох держав.

Зміна статусу водойми необхідно для того, щоб іноземні військові судна могли туди заходити. Таким чином Україна має намір заручитися підтримкою партнерів по альянсу безпеки і ЄС в припиненні провокацій у морських кордонів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Порошенко заявив, що українська армія готується до контратаки російської агресії на Азовському морі.

Також "Знай.ua" писав, підрозділи Міністерства внутрішніх справ України збільшують свою присутність в акваторії Азовського моря через дії Російської Федерації