Німеччина намагалась "спіймати Путіна на слові" щодо організації спостережної місії у Керченській протоці.

Про це розповів посол Німеччини в Україні Ернст Райхель.

Так, за словами посла, ідея моніторингу ситуації у Керченській протоці виникла при прямих перемовинах канцлера Німеччини Ангели Меркель та очільника Кремля Володимира Путіна.

"Путін тоді заявив, що готовий прийняти таких спостерігачів, експертів, які б простежили, як працює вільний прохід суден через Керченську протоку. Ми спробували спіймати його на слові", – розповів дипломат.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Проте він тут же додав, що моніторингова місія поки залишається лише на словах.

При цьому, посол розповів, що навіть існування місії не означає визнання російської анексії Криму.

"Адже треба виключити можливість того, що ця місія поставить під сумнів нашу політику невизнання незаконної анексії Криму", – пояснив дипломат.

Разом з тим варто відзначити, що після оголошення про російсько-білоруську військову співдружність, на території Республіки Білорусь почали будівництво інфраструктури, яку можуть використаи у військових цілях.

Зокрема, повідомляється, що зараз активно будуються дороги на території заказника "Ольманскіе болота", який межує з Україною у Брестській області.

"Побудована в Білорусі автодорожня інфраструктура здатна вблагати доставку прикордонників до місць несення служби, дає додаткову можливість для переміщення військової техніки білоруської армії на полігон "Поліський". Більш того, автодорожня інфраструктура може бути використана для доставки живої сили, зброї та військової техніки прямо до кордону з Україною," - розповів співробітник одного з міністерств України, який побажав залишитися неназваним.

Крім того, зазначається, що протягом 2014-2017 років владою Білорусі був створений ряд під'їзних шляхів з тилових районів країни і лісових доріг. Їх протяжність близько 96 кілометрів.

Також варто відзначити, що Україна не зможе перемогти Росію військовим шляхом, однак спільно з країнами Заходу, використовуючи дипломатичний і економічний тиск, вона може змусити Путіна звільнити окуповані території.

"Перемогти Україні Росію військовим шляхом неможливо. Перемогти Росію можна економічним шляхом, коли Україна проведе необхідні реформи і стане економічно привабливою, в тому числі для сусідів, дипломатичним шляхом, і перемогти можна, об'єднавшись з усіма здоровими силами в світі, які можуть змусити Росію надходити за правилами ", - вважає Гордон.

Нагадаємо, Добкіну зробили комплімент у Facebook.

Як повідомляв "Знай.ua", Україна офіційно йде у НАТО та ЄС.

Також "Знай.ua" писав, що Захарова включила режим екзорциста під диво-порошком Лаврова.

Клімкін: В ЄС спостерігатимуть за свободою пересування Керченською протокою