Повністю заперечувати ймовірність дефолту України за своїми зовнішніми зобов’язаннями не можна.

Про це заявляють українські експерти.

Зокрема, більшість з них все ж визнають, що загроза дефолту й досі нависає над Україною.

"Загроза дефолту існує", – заявив аналітик, додавши, що вона малоймовірна.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Проте тут же відзначають, що Україну будуть до останнього рятувати міжнародні кредитори, які у надали левову частку всіх коштів. Адже їм всього навсього невигідний дефолт в Україні, вони таким чином можуть втратити всі свої кошти.

"Їм дефолтити просто не можна фізично. Ми будемо робити все що завгодно, лише б не було дефолту перед ними. Тому що, якщо ми не виплачуємо (борги) МВФ, то тут настає взагалі кінець світу", – говорить експерт.

Разом з тим варто відзначити, що ПриватБанк заявив, що Гаазький арбітраж підтримав позов до Росії через втрату активів в Криму. У повідомленні сказано: "Російська Федерація порушила свої зобов'язання за двосторонньою угодою про заохочення та взаємний захист інвестицій, незаконно екпроприювавши активи Приватбанку в Криму, і ПриватБанк має право на відшкодування за таку експропріацію в повному обсязі".

Про розмір компенсації на даний момент нічого не відомо, однак банківські експерти визначили його в розмірі мільярда доларів. Варто також нагадати, що позов був направлений в Гаазький арбітраж в 2015 році.

Як відомо, ПриватБанк був заснований Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим у 1992 році, при цьому він один з найбільших банків в Україні і обслуговує майже третину вкладів населення. Головний офіс установи розташований у Дніпрі. Надалі банк був націоналізований після кризи 2014-2015 років і на сьогоднішній момент це повністю докапіталізована державна організація.

У 2014 році Приватбанк спільно з такими фінансовими установами, як "Ощадбанк" і "Фінанси і Кредит", а також "VAB" відмовилися повертати вклади і депозити клієнтам, які знаходяться в Криму.

Нагадаємо, українці штурмують банки в спробі врятувати свої кровні.

Як повідомляв "Знай.ua", банки почнуть частіше перевіряти пенсіонерів та вагітних.

Також "Знай.ua" писав, що у МВФ захотіли українську землю в обмін на новий кредит.

Україна отримає транш МВФ після того, як виконає взяті на себе зобов'язання, - Фурса