Після виходу у другий тур президентських перегонів Петра Порошенка та Володимира Зеленського спливла тема анексованого Криму та сценаріїв повернення півостову до складу України.

Володимир Зеленський та Петро Порошенко
Володимир Зеленський та Петро Порошенко

Про це пише "ХВИЛЯ".

Прихильники Порошенко звинувачують Зеленського у відсутності у нього будь-якої стратегії або як мінімум плану деокупацію Криму.

Команда кандидата Зеленського, в свою чергу, звинувачує опонентів в недостатній увазі з боку влади до проблем окупованого півострова і до питань його повернення в лоно України.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Варто відзначити, що моменту окупації Криму Росією в 2014 році і по сьогоднішній день в України немає стратегії або хоча б проекту стратегії деокупацію півострова.

Крим
Крим

Крим не внесений до порядку денного переговорів в Нормандські форматі, Мінськом і в будь-якому іншому форматі.

Після окупації Криму в Україні були проведені єдині парламентські слухання з питань Криму. При цьому ні представників Адміністрації президента, ні топ-представників Кабінету Міністрів на них не було. Це яскраво свідчить про особливий "інтерес" чинної влади до кримської проблеми.

Створена у Верховній Раді міжфракційної група "Крим" на чолі з народним депутатом від БПП Олексієм Гончаренко також нічим не відзначилася за минулі чотири з гаком роки. Наприклад, сумнозвісний закон України "Про створення вільної економічної зони "Крим" і про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України", про шкоду якого гучно заявляли представники БПП, так і не було скасовано.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

З таким неприглядним "активом" в питаннях реалізації кримської деоккупаціонной політики, чинний президент підійшов до другого туру виборів.

Володимир Зеленський в свою чергу у своїх заявах не торкався детальних кроків спрямованих на дозвіл кримської кризи. Він обмежився висловленнями, що проблеми Криму повинні вирішуватися дипломатичним шляхом.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Нагадаємо, оосійська опозиційна журналістка і письменниця Юлія Латиніна заявила, що немає нічого поганого в перемозі новоспеченого політика Володимира Зеленського на президентських виборах в Україні, пише Politeka.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Зеленський звернувся до українців і подякував усім за відповідальність та прозорість.

Також Знай.ua писав про те, що Петро Порошенко звернувся до всієї України і Зеленського, почавши не тільки висувати свої умови, але і знову намагатися образити свого опонента.