Новообраний президент України Володимир Зеленський може об'єднатися з Юлією Тимошенком.

Команда Зеленського буде шукати союзників, а саме політична сила Тимошенка найкраще підходить на цю роль, пише "Страна.ua".

Бізнес-партнер, друг і політичний однодумець Зеленського Сергій Шефір в інтерв'ю заявив, що команда Зеленського бачить соратника у Тимошенко, тому що у її політсилі відповідають, що вони налаштовані "конструктивно" щодо Зеленського. Він виділив саме Юлію Тимошенко як можливого партнера Зеленського у новому скликанні Верховної Ради України.

Володимир Зеленський та Сергій Шефір
Володимир Зеленський та Сергій Шефір

"Мені б хотілося придумати якийсь хід, щоб коаліція створювалася не на основі портфелів. І я вважаю, що Юлія Володимирівна - патріотично налаштована людина", - сказав Сергій Шефір.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Політолог Петро Олещук у свою чергу допускає, що Шефір позначив побажання щодо потенційної коаліції після перевиборів парламенту.

"Але, швидше за все, це навіть його власна думка. Говорити предметно ще рано, останнє слово в питанні складу майбутньої коаліції буде сказано після виборів в Раду, коли на руках опиняться результати голосування", - зазначив Олещук.

Політолог додав, що Тимошенко не погодиться на окреслені Шефіром умови. Якщо "Батьківщина" набере великий відсоток у ВР, то її лідер - Юлія Тимошенко, претендуватиме на пост прем'єр-міністра України.

Синхронність дій команди Зеленського і "Батьківщини" в Раді покаже, що вони рухаються якщо не до союзу, то до взаєморозуміння в політиці. Якщо фракція Тимошенко оголосить про готовність проголосувати за 19 травня як дату інавгурації Зеленського, значить, спільну мову знайдено.

"Зеленському потрібні точки опори в Раді. Зараз такими можуть вважатися група "Відродження", депутати-члени партії УКРОП (на обидві сили має вплив бізнесмен Ігор Коломойський) і група Авакова всередині "Народного фронту" (союзник Зеленського міністр внутрішніх справ Арсен Аваков). Але цього мало. Тому соратник нового президента Шефір шле фактичне запрошення Тимошенко ", - пояснює політолог Руслан Бортник.

Лідер "Батьківщини", що довгий час вважалася фаворитом кампанії, зайняла в першому турі третє місце, набравши 13,4% відсотків голосів виборців. Зеленський у другому турі розгромив чинного президента Петра Порошенка - 73,2% голосів виборців проти 24,4%.

Нагадаємо, що у Зеленського є відповідь щодо "договорняків" у Верховній Раді: "Ціна дуже висока".

Як повідомляв "Знай.uа", Зеленський зустрівся з послом Китаю: про що домовилися сторони.

Також "Знай.uа" писав, у мережі відреагували на різке звернення Зеленського до Ради: "Віра у вас лише міцніє".