Заяву про відставку премєр-міністра України Володимира Гройсмана розглянули у Верховній Раді, думки депутатів і фракцій розділилися.

Про те, що Гройсман більше не бажає очолювати український уряд, чиновник заявив 22 травня.

Парламентський комітет з питань правової політики і правосуддя рекомендував депутатам розглянути питання відставки глави уряду. Як заявив голова комітету Руслан Князевич, Верховній Раді було рекомендовано визначитися шляхом голосування із заявою про відставку Володимира Гройсмана.

Володимир Гройсман

Глава уряду і члени Кабміну взяли участь в засіданні Ради в четвер, 30 травня. Втім, рішення було проти відставки.

Популярні новини зараз
Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки"
Показати ще

Згодом Гройсман подякував депутатам за відмову звільнити його і вотум довіри, і закликав парламентські фракції об'єднатися для якнайшвидшого досягнення змін в країні.

Спікер ВР Андрій Парубій зазначив, що не голосуватиме за відставку Гройсмана.

глава Кабінету міністрів України

Після цього поставив постанову на голосування. Лише 97 народних обранців проголосували за відставку глави уряду.

Голова фракції БЮТ Сергій Соболєв з трибуни парламенту заявив, що фракція голосуватиме за відставку уряду і прем'єра. Соболєв підкреслив, що прем'єр повинен був подати у відставку тоді, коли фактично розвалилася коаліція в парламенті.

Нагадаємо, українці на прощання пригадали Гройсману всі його обіцянки та "досягнення".

Як повідомляв раніше Знай.ua, екс-кандидат у президенти, міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що готовий боротися за крісло прем'єр-міністра.

Також портал Знай.ua писав, що Кабмін ухвалив рішення скоротити суму витрат на виплату субсидій.