Не так давно в Україні відбулися позачергові парламентські вибори, ініційовані президентом Володимиром Зеленським. Він аргументував таке своє рішення низькою довірою народу до Ради VIII скликання. 21 липня 2019 року українці обрали новий склад ВР, який оновився на 80% за підрахунками експертів.

Верховна рада
Верховна рада

Проте, в нову владу змогли пролізти і ті, хто носить "горде" звання "корупціонера". Хтось зміг втертись в довіру до лідерів партій, хтось вирішив не ризикувати і пройшов мажоритарником. За підсумком, суть одна - в IX скликанні Верховної Ради виявлено, як мінімум 53 депутати, які були фігурнатами журналістських розслідувань про корупцію, повідомляє аналітичний портал "Слово і діло".

корупція
корупція

Найбільша кількість депутатів, які можуть бути замішані в корупції, пройшли до нового парламенту від "Опозиційної платформи – За життя", їх там 14 осіб з 37 тих, хто отримає депутатське крісло.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Найбільш резонансним є перший у списку - Юрій Бойко з рекордною кількістю в 15 журналістських розслідувань.

Юрий Бойко
Юрий Бойко

Більшість звинувачень стосуються тендерних махінацій і махінацій з природними ресурсами.

В 12 розслідуваннях фігурує Олександр Пономарьов, в 10 – Нестор Шуфрич та Юлія Льовочкіна. Також у списку значаться Сергій Льовочкін, Наталія Королевська, Вадим Рабинович, Юрій Солод, Сергій Ларін, Юлій Іоффе, Тарас Козак, Сергій Дунаєв, Михайло Папієв і Микола Скорик.

Від партії "Батьківщина" у Раду теж пройшло кілька фігурантів розслідувань про корупцію.

Лідер партії Юлія Тимошенко може бути причетна до 18 корупційних схем. Валерий Дубіль – до 2, решта (Григорій Немиря, Іван Крулько, Олександр Абдулін, Сергій Власенко) – по одному.

Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко

"Європейська солідарність" на чолі з Порошенком теж протягла підозрюваних у корупції: Сергія Алексєєва, Ірину Луценко та Вікторію Сюмар.

"Європейська солідарність" Порошенка
"Європейська солідарність" Порошенка

Також, представники "Оппоблока" Вадим Новинський і Дмитро Шенцев пройшли мажоритарниками, як і лідер "Єдиного центру" Віктор Балога, переизбавшийся від свого округу в Закарпатті.

Серед мажоритарників-самовисуванців, які працювали в парламенті восьмого скликання, є 26 фігурантів розслідувань журналістів по корупції. Безумовний лідер – Ярослав Дубневич – 37 розслідувань.

Брати Богдан і Ярослав Дубневичи
Брати Богдан і Ярослав Дубневичи

Нагадаємо, що Зеленський вимагає Нормандського формату: "Світ побачив, хто миру не хоче".

Як повідомляв портал "Знай.uа", Кремль відзвітував про розмову Путіна з Зеленським: що президенти обговорили за версією Росії.

Також Знай.uа" писав, що Зеленський зробив резонансну заяву по Криму: "Родини зберуться за одним столом".