Філолог, вчитель української мови та літератури Юлія Йонец заявила, що в новорічному зверненні Володимира Зеленського є плагіат на статтю українського класика Уласа Самчука "Нарід чи чернь?".

У своєму Facebook жінка звернула увагу, що спічрайтери президента круто попрацювали, щоб переписати ключовий посил твору зі шкільної програми.

"Поки чекаєш на бій курантів, одним вухом слухаєш. Про мову, вулиці та богів... Про читання, паспорти і Шевченка... Слухаєш, а він, філологічний мозок, працює і не може зрозуміти: де це я вже чув і що не так? А потім бамммццц! Була колись у програмі літератури 11 класу стаття Уласа Самчука. "Нарід чи чернь?". Невелика така, 1941 року. Теж про богів, вулиці та читання. Про "хто я", людську гідність і національну свідомість", - зазначила філолог.

Володимир Зеленський, скріншот
Володимир Зеленський, скріншот

Йонец додала, що не знає, хто писав звернення Зеленському, але немає сумнівів, що автор читав Самчука.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Повага. Круто з першоджерелом попрацювали. Переписали так переписали! Творчо. Особливо зачепило про "яка різниця". Красиво переінакшили", - іронічно похвалила вона.

Народ говорить, що намріяне в новорічну ніч точно збувається. Вирішили спробувати ми цю народну технологію: думали,...

Geplaatst door Yulia Yonets op Woensdag 1 januari 2020

Нагадаємо, де і як зустрічав Новий рік Володимир Зеленський.

Як повідомляв портал Знай.uа, новорічне відеозвернення Володимира Зеленського викликало бурхливу реакцію в соцмережах.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський з Путіним вирішили долю Донбасу одним дзвінком.