Президенту України Володимиру Зеленському прозвітували щодо розслідування падіння Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ"), яке сталося у середу, 8 січня.

Володимир Зеленський провів нараду оперативного штабу з питань катастрофи літака, повідомляє прес-служба президента.

"Українська група з 45 фахівців уже працює над розслідуванням причин трагедії. Відбувається огляд деталей літака, також проводиться збір ДНК родичів загиблих з метою ідентифікації тіл та їхньої подальшої репатріації. Нині вже зібрано матеріал у родичів дев’яти з 11 жертв трагедії. Матеріал інших двох буде зібраний найближчим часом, коли вирішаться логістичні питання", - йдеться у повідомленні.

Нарада оперативного штабу, сайт президента
Нарада оперативного штабу, сайт президента

На нараді оперативного штабу було наголошено, що розслідування перебуває на надто ранньому етапі, щоб озвучувати конкретні деталі. Розглядається кілька версій причин авіакатастрофи. Зокрема, загоряння двигуна літака та попадання ракети.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Авіакатастрофа в Ірані
Авіакатастрофа в Ірані

Відомо також, президент поспілкувався з приводу трагедії з прем’єр-міністром Швеції Стефаном Левеном, президентом Ісламської Республіки Афганістан Мохаммадом Ашрафом Гані, прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, президентом Ірану Хасаном Рухані, віце-президентом Європейської комісії Жозепом Боррелем та прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Зазначимо, що у середу, 8 січня, Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ") розбився незабаром після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані. На борту перебували 168 пасажирів та 9 членів екіпажу, зокрема, 82 жителі Ірану та 63 канадців.

За інформацією видання Al-hadath, літак міг бути випадково збитий іранською ракетою. Падіння лайнера відбулося невдовзі після того, як Іран завдавав удару по військових базах США в Іраку. Відтак, не пов’язати між собою ці дві події важко.

Нагадаємо, 8 січня український літак зі 180 пасажирами на борту розбився в Ірані. Боїнг 737 авіакомпанії "Міжнародні українські авіалінії" впав майже відразу після зльоту.

Як повідомляв Знай.uа, Андрій Пальчевський замість новорічних привітань висловив співчуття у зв'язку з катастрофою літака в Ірані.

Також портал Знай.uа писав, що влада Ірану відзвітувала щодо аварії борту МАУ: "Якщо літак збила ракета..."