У цьому році життя жителів британського міста Солсбері круто змінилося. Як відомо, навесні там була здійснена "хімічна атака" нервовопаралітичною речовиною з Росії "Новачок". Тоді цією отрутою російські агенти намагалися вбити колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку Юлію.

Пізніше, вже влітку стався ще один випадок – "Новачком" отруїлися двоє британців у сусідньому містечку від Солсбері. В результаті цього інциденту одна жінка померла, а її друг потрапив у реанімацію. Тепер же, 16 вересня, стало відомо про ще один випадок отруєння – жертвами стали британець Алекс Кінг і його російська дружина – модель Анна Шапіра. Однак, у поліції є сумніви з приводу того, що це був "Новачок".

Так, британська поліція припускає, що отруєння у ресторані Prezzo в Солсбері російської моделі Анни Шапіро і її чоловіка Алекса Кінга, ймовірно, було інсценуванням. Про це повідомляє "Російська служба ВВС" з посиланням на джерела в поліції.

За даними поліції, слідство безсумнівно розгляне версію про інсценування. При цьому правоохоронці зазначають, що поки Кінг не допитаний, вони не можуть виключати жодних версій. З неофіційних джерел відомо, що лікарі не виявили в крові Кінга і Шапіро слідів будь-яких отрут.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

У той же час британський таблоїд Sun 19 вересня ввечері видалив інтерв'ю з Шапіро, в якому жінка заявила, що нібито "стала мішенню агентів Путіна". Також стало відомо, що Алекс Кінг був судимий: у 2004 році він визнав свою провину в розповсюдженні дитячої порнографії. Крім того, чоловік відомий, зокрема, тим, що в 2006 році проник на церемонію прем'єри одного фільму, щоб на спір потиснути руку принцу Чарльзу.

16 вересня стало відомо, що в Солсбері, де був отруєний російський екс-шпигун Сергій Скрипаль і його дочка Юлія, стався новий схожий інцидент. Так у ресторані Prezzo стало погано британцеві Алексу Кінгу і росіянці Аанні Шапіро. Згодом правоохоронці заявили, що "не знайшли причин вважати, що причиною різкого погіршення самопочуття людей стало отруєння "Новичком".

Анна Шапіро

Нагадаємо, ЗМІ показали, на чому прокололися отруйники Скрипалів.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що в Швейцарії запанікували через "Новичка".

Також портал "Знай.uа" писав, що спливли дані про спільників отруйників Скрипалів.