Відповідні дії Росії на інцидент з Іл-20 в Сирії можуть призвести до обмеження зони польоту ізраїльських ВПС на території Арабської Республіки.

Про це пише Haaretz.

Відзначається, що ізраїльська влада висловила, що сподівання, що Кремль обмежиться закриттям повітряного простору лише на тиждень та не стане вдаватися до подальших санкцій на кшталт заборони на польоти поблизу своїх баз на півночі Сирії, оскільки це перекриє доступ ізраїльським ВПС до територій на північ від Дамаска.

Крім того, за версією ЗМІ, такі заходи можуть привести до створення безпечних зон для урядових військ Сирії і "Хезболли", а також дати можливість Ірану зміцнити свої позиції в регіоні.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Більше того ЗМІ відзначають, що міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман заявив, що переговори влади обох країн на найвищому рівні можуть свідчити про те, що між країнами встановлені добрі зв'язки. Крім того, за його словами, це також показує, що Ізраїль відчуває себе ніяково через трагедію.

До слова місцеві ЗМІ Ізраїлю відзначають, що за останні роки Ізраїль звик діяти на "північному фронті" майже без зупинки. Після того, як в лютому сирійські системи ППО збили ізраїльський F-16, Тель-Авів зробив висновки, але продовжив вторгатися в суверенну державу, незважаючи на те, що його операції ставали все більш небезпечними.

Трагедія з Іл-20

Варто відзначити, що ще 17 вересня російський віськовий-транспортний літак збили у небі над Сирією. Кремль відразу ж звинуватив цьому ізраїльські війська, які нібито відкрили вогонь по літаку, попри те, що існують докази обстрілу саме сирійськими засобами ППО, які вони раніше купили саме у Росії.

Разом з тим варто відзначити, що раніше ситуацію з катастрофою російського літака-розвідника Іл-20, який збили вночі 17 вересня, прокоментували у Державному департаменті Сполучених Штатів. Так, держсекретар Майк Помпео заявив, що офіційний Вашингтон виступає за мирне врегулювання сирійського конфлікту.

"Сполучені Штати висловлюють жаль у зв'язку із загибеллю членів екіпажу російського літака, який був збитий протиповітряним вогнем сирійського режиму", - підкреслив глава Департаменту.

Він також назвав інцидент "нещасним випадком", який "нагадує про необхідність пошуку постійних, мирних і політичних рішень у багатьох конфліктах в регіоні, а також небезпеки трагічних прорахунків у перенасиченому театрі бойових дій в Сирії".

Показовий символізм: експерт прокоментував збиття російського Іл-20 після нових заяв Кремля по МН17

Нагадаємо, у Путіна назвали імена загиблих.

Як повідомляв "Знай.ua", Сирія збила російський літак з ППО, проданої їм колись Путіним, а винен у всьому Ізраїль.

Також "Знай.ua" писав, що Росія офіційно назвала винного у знищенні Іл-20 в Сирії.