Мережу сколихнула новина про те, що днями в російській Держдумі був прийнятий закон, згідно якого Росгвардія отримує право на евакуацію кораблів із зон, які прилягають до Кримського мосту в Керченській протоці.

Як повідомив Інтерфакс, після нової поправки росгвардійці мають право оглядати судна, які порушили правила судноплавства тих об'єктів, що порушили правила росгвардійців.

службовці

Однак, є деякі обмеження. Відповідно до закону гвардійці не можуть евакуювати ці судна із зони, забороненої до судноплавства, і доставляти їх на спеціальні стоянки.

Як додав голова комітету з безпеки і протидії корупції Василь Піскарьов:

«Мова йде про надання Росгвардії повноважень з охорони Кримського моста і Керченської протоки. Даною поправкою ми розширюємо повноваження морської бригади військ національної гвардії, спеціально створеної для охорони даного об'єкта »

міст

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Піскарьов також зазначив, що відтепер співробітники Росгвардії зможуть затримувати в Керченській протоці іноземні судна, які вони вважатимуть порушниками.

До слова, у період осіннього призову, тобто з жовтня по грудень 2018 році повістку на строкову військову службу отримають 17960 українців.

Таке рішення у середу, 26 вересня, ухвалили в уряді під час засідання.

майбутні солдати

Так, Кабінет міністр ухвалив, що 9010 людей відправлять служити до лав Збройних сил України, 6500 - в Національну гвардію, 1550 - в ряди прикордонників і ще 900 - у Державну спеціальну службу транспорту.

На призов уряд вирішив виділити 64, 96 млн гривень в цілому. З них на проведення призову до ЗСУ піде 32, 6 млн, в Нацгвардію - 23,5 млн, у Держприкордонслужбу - 5,6 млн, у транспортну Держспецслужбу - 3,3 млн гривень відповідно. На одного призовника виділено 3617, 13 гривень.

Нагадаємо, Росія на сьогоднішній день більше зацікавлена у відновленні водопостачання окупованого Криму, тому може взятися за напрям у бік Нової Каховки, де проходить Дніпро. Про це розповів в інтерв'ю телеканалу "Прямий" постійний представник президента України в АР Крим Борис Бабін.

Як повідомляв Znaj.ua, на просторах мережі з'явився запис, як прикордонний катер Російської Федерації типу "Мангуст" намагався зблизитися з українськими кораблями: судна Військово-морських сил нещодавно вийшли через Керченську протоку до Азовського моря.

Також Znaj.ua писав про те, що як відомо, у неділю, 23 вересня, кораблі ВМС України "Донбас" і "Корець" пройшли під побудованим Росією Керченським мостом. Але навіть незважаючи на те, що всю "подорож" українські судна пройшли в супроводі російських військових, Україні вдалося реалізувати своє право на вільний прохід Керченською протокою.