Через наближення тайфуну "Трами" в Японії ухвалили рішення скасувати 198 авіаційних рейсів. Про це повідомляє місцеве видання NHK.

Метеорологи з Японії назвали тайфун дуже потужним і в даний час центр тайфуну, що знаходиться в 400 км від острова Міяко на півдні префектури Окінава. Швидкість вітру в центрі стихії сягає 45 м/с.

Передбачається, що він обрушиться на захід Японії 30 вересня. Також прогнозуються сильні дощі і шторм, очікуються опади у 80 мм.

Зазначимо, днями тайфун "Трами" зняли з космосу, ще під час його формування в Тихому океані.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Навіть вдома люди не можуть відчувати себе в безпеці. Адже, як повідомляли кліматологи, швидкість вітру в центральній частині циклону досягає 48 м/с з поривами до 58 м/с, тиск - 935 гПа. Досить серйозне випробування для будинків та їх власників.

В мережі опублікували дивовижної краси фото, які показали, що рухається на жителів Китаю. Фото зробив астронавт Олександр Герц з космосу.

Нагадаємо, в Китаї від тайфуну "Мангхут", який став причиною масових руйнувань і жертв на Філіппінах, постраждали більше 350 чоловік. Пориви вітру на території, на яку обрушився тайфун, що перевищували 100 км у годину. У Гонконзі оголосили найвищий рівень небезпеки, в місті були закриті навчальні заклади.

Варто відзначити також, на Британію та Ірландію обрушився потужний шторм "Удар Алі". Він забрав життя двох людей. На одного чоловіка впало дерево, а ще одна жінка загинула в результаті того, що її фургон знесло сильним вітром зі скелі.

Більше 200 тисяч будинків досі залишаються без електроенергії, зламані дерева нищать дороги і машини.

В Ірландії швидкість вітру досягає 140 кілометрів на годину, через що в столичному аеропорту довелося скасувати частину рейсів. Один з пасажирських літак намагався приземлитися в таку негоду, але в останній момент пілотові довелося знову набирати висоту. В авіакомпанії повідомили, що згодом судно таки сіло.

Нагадаємо, в столиці Канади Оттави і околиці атакував надпотужний торнадо, викликавши масштабні руйнування, які призвели до перебоїв з подачею електроенергії.

Як повідомляв портал "Знай.uа", компанія Google розробила штучний інтелект, який буде прогнозувати стихійні лиха і додавати цю інформацію в пошуковий рядок, а також в сервіс Google Maps.

Також"Знай.uа" писав, експерти аналітичного агентства Moody's оцінили завдані збитки від урагану "Флоренс" в США в $38-50 мільярдів.