Судно з українським прапором і повним мігрантами на борту перехопили біля берегів Західної Греції.

Про це інформує видання "Ekathimerini".

"Судно з 65 мігрантами на борту було перехоплено вранці у вівторок патрульним катером у регіоні Като Василикис, західна Греція", - йдеться в повідомленні.

Трьох іноземних громадян (32, 30 і 37 років) заарештували за звинуваченням у контрабанді людей.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також затримані ще двоє підозрюваних - 36-річний грек і 37-річний іноземний громадянин, які були водіями вантажівки, що мала перевозити нелегалів.

Додамо, за останній рік у Греції не вщухають скандали з інощемними суднами, які підозрюють у переправі нелегалів.

Так, Міністерство закордонних справ України заявляє, що станом на вересень у Греції утримуються понад 160 українських моряків, велика кількість з них була затримана за нелегальне перевезення мігрантів.

А пятьох із них нещодавно засудили. До того ж, грецька влада за такий злочин дає українцям просто нереальні терміни за ґратами.

Адвокат, якого найняла сім’я одного із затриманих, Дімітріус Кауніс розповів, що згідно з грецькими законами українці отримують 10-15 років в’язниці за кожного біженця на борту.

Дивіться: затримання судна під українським прапором

Нагадаємо, у Греції відбулись суди на шістьма українцями, якийї поліція раніше затримала за перевезення біженців три судна, на яких українці були членами екіпажу.

Як повідомляв портал Знай.ua, італійська поліція затримала українську яхту, вщент забиту мігрантами. 70 нелегалів намагалися перевезти до Туреччини.

Також Знай.ua писав про те, що на яхті мільярдера знайшли труп відомої моделі. Відома зірка Instagram 20-річна Шинейд Макнамара. Вона працювала на судні мексиканського мільярдера протягом чотирьох місяців.

Дивіться: Суд над моряками в Греції