Тиждень тому, 28 вересня, життя індонезійського острова Сулавесі перетворилося на справжнісіньке пекло: відразу три стихії почали нападати на клаптик землі, люди пережили землетрус, цінами, а після - виверження вулкану Сопутан. В результаті страшної катастрофи загинуло майже 1600 осіб, ще більше отримали травми.

Сьогодні на вулицях місцевого міста Палу намагаються навести порядок, але це не так просто, оскільки затоплено буквально все: готелі, будинки, лікарні, торгові центри. Зсуви дороги заблоковані, так що людям, що вижили, загрожує голод.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім цього, в місті активізували грабіжники і мародери, тіла сотень загиблих лежать посеред вулиць.

Точна кількість загиблих і постраждалих поки що немає, оскільки рятувальники ще не встигли дістатися до віддалених зруйнованих районів острова.

28 вересня в постраждалих містах Індонезії морги були переповнені, тіла вже нікуди і відвозити їх складають під відкритим небом. Число жертв стращного цунамі налижається до тисячі. Офіційно зафіксовано 832 людини, загиблих в результаті руйнівної стихії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що напередодні стало відомо про страшну катастрофу в американському штаті Айова. Так, там обрушився залізничний міст, в результаті чого у річку впав вантажний потяг. Поїзд перевозив соєву олію.

Чиновники запевняють, що у річку не просочилися небезпечні речовини. 20 вагонів з піском і соєвим маслом опинилися у воді, а частина вантажу потрапила в річку.

Варто нагадати, що в Баку сталося виверження другого в світі за величиною грязьового вулкана Отман-Боздаг. Як повідомляють місцеві засоби масової інформації, виверження почалося о 8:53 ранку в неділю, 23 вересня.

Приблизно через годину там зафіксували друге виверження. Про це йдеться в повідомленні міністерства екології та природних ресурсів Азербайджану.

У відомстві зазначили, що висота полум'я досягає 200-300 метрів. Також в районі природного катаклізму спостерігаються тріщини грунту глибиною до 40 м. Директор Державного природного заповідника групи грязьових вулканів Джейхун Пашаєва розповів, що на вулкані Отман-Боздаг сталася ерозія грунту.

Нагадаємо, Європа не вистоїть: всіх змиє гігантською хвилею.

Як повідомляв Знай.uа, у Туреччині знайшли другу Атлантиду.

Також Знай.uа писав, що виверження вулкана збирає натовпи туристів.