Білоруська влада вирішила змінити положення в Цивільному кодексі. Відомо, що нововведення передбачають заборону на фотографування і відеозйомку громадян країни без їх особистої згоди.

Так, Конституційний суд країни дав розпорядження уряду розробити нові положення в законодавство і відправити їх в парламент. Про це повідомляють білоруські ЗМІ.

У Конституційному суді Білорусі заявили, що в даний час зберігається "правовий дефект" щодо порядку використання зображень громадян.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В суді з посиланням на положення конституції визначилися з головним завданням: "встановити особливості правового режиму використання та охорони зображення громадянина з визначенням меж реалізації і умов обмеження права на зображення".

У рішенні КС пояснюється, що розгляд даного питання раніше ініціювала Білоруська республіканська колегія адвокатів. У заяві колегії наголошується, що поширення в ЗМІ та інтернеті зображень громадян може бути пов'язане з порушенням їх прав і законних інтересів.

Юристи вважають, що використання зображення громадянина без його згоди є вторгненням у приватне життя і порушенням права на особисту таємницю.

Варто нагадати, що президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що може взяти на себе відповідальність за забезпечення миру на сході України. Зокрема, білоруський лідер зазначив, що мінський процес не дає позитивного результату вже кілька років.

Більш того, сам Лукашенко розповів, що війна на Донбасі і досі незавершена адже переговори не дають ніякого позитивного результату через те, що постійно йдуть постачання противозенитної та ракетної зброї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські волонтери міжнародного співтовариства InformNapalm викрили таємну військову частина РФ, яку формують у місті Унеча (Брянська область, Росія). Вона розташована недалеко від наших кордонів.

Нагадаємо, Лукашенко не може розірватися між Росією і Україною.

Як повідомляв Знай.uа заробітчанам відкрили очі на шокуючу правду.

Знай.uа писав, шпіонаж, Росія, $15 мільйонів: британський мільярдер закрутив детектив, гідний Голлівуду.