Через вибух в Сирії загинули 6 чоловік, імовірно належать до підрозділам "приватної військової компанії Вагнера".

Про це пише російська "Новая газета" з посиланням на джерела в Сирії.

Як повідомляється, вибух стався 4 листопада у колишній будівлі сирійської кримінальної поліції, розташованому на трасі Дамаск – Дейр-ез-Зор.

Всього загинуло 11 осіб, у тому числі, п'ятеро бійців Сирійської урядової армії.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

За словами джерела, на місці вибуху розташоване одне з підрозділів 5-го корпусу Сирійської урядової армії, укомплектованого сирійськими добровольцями та посиленого російськими "військовими радниками".

Видання говорить, що направило запит до російського МЗС з проханням прояснити долю росіян, постраждалих під час інциденту.

Як відомо, з фінансуванням "приватної військової компанії Вагнера" пов'язують Євгена Пригожина, російського бізнесмена, близького до президента Росії Володимиру Путіну.

Раніше ми писали, що повстанці Центральноафриканської республіки дали урядовим військам і російським військовим 48 годин на те, щоб покинути підконтрольні їм території в ЦАР. Про це повідомив лідер угруповання мусульманських повстанців Абдулайє Іссен.

"Причиною ультиматуму стало відсторонення від посади голови парламенту ЦАР Каріма Мекассуа, який є мусульманином. Іссен назвав його усунення незаконним. Він звинуватив президента ЦАР Фостен-Арканжема Туадеру (він християнин) у змові", - сказано в заяві.

Також ми писали, що українська влада повинна реформувати систему СБУ у відповідності з раніше взятими на себе зобов'язаннями.

З такою заявою виступила заступник голови Представництва НАТО в Україні Шерон Ірон.

Так, за її словами реформа української спецслужби була узгоджена з Західними партнерами, як пріоритетна для подальшої підтримки союзниками.

Нагадаємо, в ЦАР бойовики стратили пропагандистів Кремля. Вони знімали пропагандистський фільм про ЧБК "Вагнер".

Як повідомляв "Знай.ua", Путін готує новий удар для України. У Кремля "підгорає" через Азовське море.

"Знай.ua" писав, що військові терміново звернулися до українців.