Священиків РПЦ вчать мистецтву десантури.

Про це пишуть російські ЗМІ із посиланням на повідомлення представника Міноборони РФ по ВДВ майора Ірини Круглової.

Патріарх РПЦ Кирило
Патріарх РПЦ Кирило

У повідомленні йдеться, що священнослужителі Повітряно-десантних військ (ВДВ) на зборах в Рязані пройдуть курс навчання по застосуванню авіадесанту православного храму.

В ході навчань фахівці повітряно-десантної служби вивчать з "десантними священиками" будову десантних парашутів, проведуть практичні заняття

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

З їх укладання, а також наземне відпрацювання елементів стрибка з парашутом.

"Знання принципової схеми їх роботи необхідно священнослужителям ВДВ для застосування на практиці озброєння церкви і армії єдиного в світі авіадесантованого православного військового храму", - зазначає Круглова.

У навчаннях візьмуть участь 10 священиків. Деякі з них вже є досвідченими парашутистами, так як прийшли до церковного сану після закінчення військової служби в ВДВ (на рахунку протоієрея Сави (Щербини), наприклад, понад 560 стрибків з парашутом).

"Керівник збору - настоятель Патріаршого Подвір'я при штабі ВДВ протоієрей Михайло Васильєв робить парашутні стрибки з 2001 року, з моменту початку церковної служби в лавах десантників", - резюмують у повідомленні.

Нагадаємо, Українська православна церква Московського патриархату виступила із заявою, що вважає неможливим свою участь в об'єднавчому соборі.

Як писав раніше Знай.ua, намісник Почаївської Лаври митрополит Володимир Мороз закликає прихожан готуватися до фізичного захисту святині.

Також Знай.ua писав про те, що українські святині намагалися "сплавити" путінським головорізам.