За інформацією австрійських журналістів стало відомо, що дані про полковника у відставці, який займався шпигунством на користь Росії, Австрія отримала від Німеччини.

Видання Der Standart повідомляє, що цю інформацію австрійській службі надали її колеги з Німеччини.

А журнал Profil вважає, що мова йде про військову контррозвідку ФРН MAD (Militaristischer Abschirmdienst). За інформацією джерел, надана даному журналу, інформація, передачею якою займався полковник-шпигун зовсім не була надсекретною, оскільки тільки генерали займають дійсно важливі посади в Міністерстві оборони Австрії.

Тим не менш вказується, що полковник мав доступ до списків телефонних номерів, внутрішнім комунікаційним системам та службовим графіками.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Нагадаємо той факт, що кілька днів тому в Австрії було затримано чоловіка, який протягом останніх двох десятків років шпигував в країні на користь Російської Федерації. За виконану роботу чоловік отримав винагороду, сума якого становить 300 тисяч євро.

Варто нагадати, що міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що його нібито "неприємно здивувала" відсутність запиту з боку Відня для роз'яснення ситуації про шпигунство відставного полковника австрійської армії на користь Росії:

"Мене ця інформація неприємно здивувала. Споконвіку було прийнято, якщо у якоїсь країни виникають занепокоєння, підозри щодо дій іншої країни... то згідно з нормами міжнародного спілкування слід безпосередньо запитувати роз'яснення", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що служба військової контррозвідки Австрії нещодавно викрила з міжнародною допомогою офіцера у відставці, який, як стверджується, з 1990-х років шпигував на користь Росії. Про це заявив офіційний представник Міноборони країни Міхаель Бауер:

"Служба військової контррозвідки з допомогою міжнародного співробітництва розкрила випадок шпигунства. Відставний офіцер армії Австрії з 1990-х років шпигував на бундесхеера (армія Австрії - ред.) і передавав документи Росії. Щодо нього порушено справу", - зазначив він.

Нагадаємо, московського попа розвернули на кордоні з Україною.

Як повідомляв Знай.uа восьме коло пекла: стало відомо, де опинився Сущенко.

Знай.uа писав, путінський пропагандист нарвався на українського посла.