Напередодні третій комітет Генеральної Асамблеї ООН прийняв оновлений проект резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і Севастополі, Україна".

Засідання Третього комітету транслювалося на офіційному каналі ООН в YouTube.

Президент України Петро Порошенко в Twitter дав коментар щодо цього рішення.

"Незважаючи на шалений опір Росії, Третій комітет ООН тільки що прийняв новий проект резолюції, що засуджує кричущі порушення прав людини, вчинені Росією, окупуючою державою, в Українському Криму", - пише президент.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Спочатку голосування відбудеться в Третьому комітеті, а після проект буде направлено на розгляд Генеральної асамблеї ООН, де голосування відбудеться в грудні 2018 року.

У цьому році основна увага резолюції направлена на питання звільнення політичних ув'язнених. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця.

У новій резолюції наголошується, що з 2014 року російські власті застосовують тортури, вибивають таким чином неправдиві свідчення в полтически мотивованих справах і здійснюють незаконні затримання, а також арешти громадян України.

У документі також міститься вимога до міжнародних організацій і спеціалізованих установ ООН позначати в офіційних документах український півострів тільки як "Автономна Республіка Крим та місто Севастополь (Україна), які є тимчасово окупованими Російською Федерацією".

Нагадаємо, вступ в НАТО і ЄС: скільки українців "за". Вступ до НАТО підтримує більшість українців.

Як повідомляв Знай. ua, Меркель буде створювати власний Рада безпеки. "Я буду пропонувати створення європейської Ради безпеки з головуванням на ротаційній основі".

Знай. ua писав, що колишній представник ОБСЄ ліг під Путіна, "на Донбасі – світ". Хуг оскандалився заявою про Донбасі.