У неділю, 18 листопада, у італійському Неаполі під час богослужіння світове духовенство та віряни стали свідками справжнього дива - кров святого Януарія розрідла в руках Блаженнішого Святослава.

Відео події розлетілося по світових ЗМІ.

Новину повідомив Секретаріат Глави УГКЦ в Римі. Як виявилося, диво сталося під час вшанування 85-ої річниці Голодомору в Україні. Згусток крові святого Януарія розрідився у руках глави УГКЦ Блаженнішого Святослава прямо на очах у вірян та святих отців.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Мощі св. Януарія архієпископ Неаполя кардинал Крішенціо Сепе особисто виставив для вшанування із нагоди історичного візиту глави УГКЦ в архієпархії Неаполь у рамках вшанування 85-х роковин.

Коли Предстоятель УГКЦ ніс реліквію у місце зберігання, кров стала рідкою. Він повернувся до віруючих із оголошенням.

"Я повинен сказати вам важливе повідомлення, сталося диво: кров св. Януарія зробилася рідкою у руках Блаженнішого Святослава".

При цьому продемонстрував капсулу з повністю розчиненою кров'ю.

"Диво крові св. Януарія" є викликом для сучасної науки. Його кров застигла ще в IV столітті і тричі на рік переходить у рідкий стан: 19 вересня, 16 травня і в суботу перед першою неділею травня. Востаннє це диво сталося під час відвідувань архиєпархії Папою Римським Франциском: кров розрідилася наполовину.

Нагадаємо, днями глава УПЦ МП Онуфрій оскандалився черговою нахабною та неоднозначною заявою, яка стосується "грішного" життя "хворих та бідних українців".

Раніше Знай.uа писав про те, що українцям нарешті озвучили остаточну дату історичної для нашої країни події - проведення Об'єднавчого собору українських церков.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на прес-службу Вселенського патріарха.

У повідомленні йдеться, що 27-29 листопада Синод Константинопольського патріархату планує зібратися, щоб винести рішення про надання Томосу про автокефалію Православної церкви України.

"У ці дні очікується оголошення і підтвердження дати проведення Об'єднавчого собору українських церков. В Константинополі відзначили, що він буде" протягом грудня ", - розповідають журналісти.

Також Знай.uа повідомляв, що Київський собор, на якому буде ухвалено рішення про об'єднання церков може відбутися 9-10 грудня.