У п'ятницю, 30 листопада, перший за десятиліття поїзд вирушив з Південної Північну Корею. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Поїзд здійснить 18-денну поїздку для того, щоб перевірити стан залізничних шляхів на Корейському півострові. Рішення щодо залізничного сполучення між країнами було прийнято лідерами країн на зустрічі раніше в 2018 році.

У 18-денну поїздку вирушили експерти з Південної і Північної Кореї. Разом вони проїдуть понад 2600 кілометрів майже через всю Північну Корею.

За поїздку вони проведуть огляд стану залізничних колій і приймуть рішення, які роботи необхідно провести для їх модернізації.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

З Південної Кореї вирушило 6 вагонів. Серед них цистерна з 55 тоннами дизельного палива для забезпечення безперебійного руху поїзда, вагон-генератор, вагон з сидячими місцями, вагон для проведення нарад і вагон з водою для душових кабін і пральні.

До такого поділу Кореї ще в 1948 році Південь з Північчю з'єднували дві залізничні лінії – одна розташовувалася на заході, а інша – на сході.

Одним з перших жестів примирення в 2007 році стало відновлення західної лінії між країнами. Керівництво обох країн передбачає, що до кінця 2018 року відбудеться з'єднання залізниць Півдня і Півночі.

Сеул виділив близько 57 мільйонів доларів США на програму ремонту і модернізації залізничної інфраструктури КНДР.

Нагадаємо, КНДР погрожує США ядерною війною, є лише один вихід. Влада КНДР знову загрожують всьому світу.

Як повідомляв Знай. ua, Кім Чен Ин "підірвав" кордон з Південною Кореєю. еверная Корея виконує домовленості.

Знай. ua писав, що посланці божевільного Кіма таємно зустрілися з ЦРУ. Джерела повідомляють, що Ендрю Кім виїхав з чотириденним візитом до столиці Південної Кореї в середу.