На чолі з атомним авіаносцем класу "Німіц" "Джон Стенніс" військово-морські сили США повернуть в Перську затоку морське угрупування.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Така морське угрупування не перебувало у водах Перської затоки протягом восьми місяців. Цей період відсутності є найбільшим в регіоні за останні два десятиліття.

Відмічається, що авіаносець і супутні кораблі доберуться до місця призначення вже через кілька днів.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

При цьому основною причиною повернення атомного авіаносця в Перську затоку є тиск на Іран. У США з ним зараз дуже напружені відносини.

Військове керівництво США відзначило, що даний крок є спробою продемонструвати Ірану силу.

Раніше повідомлялося, що президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп підписав указ про відновлення санкцій проти Ірану. Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті Білого дому.

Так, раніше глава Білого дому Дональд Трамп оголосив про те, що США вирішили вийти з угоди з іранською ядерною програмою, накладывавшего обмеження на активність Тегерана в ядерній сфері в обмін на зняття санкцій та обмежувальних заходів, які раніше вводили Америка і Європа.

Нагадаємо, Путін назвав причини анексії Криму і конфлікту на Донбасі. Президент РФ несподівано зізнався, навіщо затіяв війну на сході України, анексував Кримський півострів і атакував українських моряків.

Як повідомляв Знай. ua, Трамп повернув санкції проти Ірану. Трамп пообіцяв не тільки повернути старі обмеження, але й запровадити нові.

Знай. ua писав, що Іран підготував світу ядерний сюрприз. Розпорядження про готовність до нарощування можливостей верховний правитель Ірану віддав ще 4 червня.