Шестеро українських громадян, яких затриманих у неділю, 2 грудня у Тбілісі, не визнають пред'явлені їм прокуратурою Грузії звинувачення.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідне повідомлення прокуратури Тбілісі.

У повідомленні йдеться, що затримані українці відмовилися підписувати офіційний бланк про пред'явлення обвинувачення, вони стверджують, що прибули до Грузії з туристичною метою.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Українцям висунули звинувачення у незаконному зберіганні зброї, проте вони відмовилися визнавати свою провину, а на знак протесту написали "Слава Україні!" на обвинувальних листах.

Українцям інкримінують звинувачення по частинах 3 і 6 статті 236 Кримінального кодексу Грузії (групове незаконне придбання та зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухових пристроїв).

Крім того, правоохоронці з'ясовують, чи були вони причетні до політичних процесів в Грузії.

Захист має намір домагатися звільнення затриманих без призначення їм запобіжного заходу.

Нагадаємо, у понеділок, 3 грудня, народний депутат від партії "Самопоміч", екс-командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко озвучив імена громадян України, яких затримали в Грузії за підозрою в незаконному зберіганні зброї 2 грудня.

Про це повідомляє "Громадське".

Так, згідно з інформацією, у Грузії затримано: Мелія Роланд, Орленко Ігор, Коростильов Юрій, Новіков Олександр, Кладько Сергій, Курагін Дмитро, а також громадянин Грузії Лука Чхетія.

Семен Семенченко
Семен Семенченко

"Ці люди затримані за звинуваченням у зберіганні зброї. Частина з них є добровольцями батальйону "Донбас", частина з них громадяни України, частина - громадяни Грузії", - повідомив Семенченко.

Раніше Знай.uа писав про те, що нещодавно у грузинському готелі "Альянс", що у Тбілісі, затримали сімох громадян України.

Також Знай.uа повідомляв, що у Сімферополі повністю паралізована робота місцевого аеропорту.