Після того, як найбільша партія коаліції, фламандська націоналістична N-VA, оголосила про вихід глава бельгійського уряду Шарль Мішель заявив, що його команда працюватиме як "уряд меншості".

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання "Європейська правда".

Шарль Мішель

Нагадаємо, що Мішель заявив в штаб-квартирі Організації Об'єднаних Націй у вересні, що він поїде в Марракеш, Марокко, 10 грудня, щоб підписати міграційний пакт ООН, але N-VA сказала, що не підтримуватиме уряд у разі підписання документа.

Після того, як парламент проголосував за підтримку угоди, двоє міністрів від N-VA - внутрішніх справ та міграції - пішли з уряду.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

А після виходу N-VA з коаліції, Мішель заявив, що "взяв до відома" цей крок. Ліберал Мішель тепер повинен призначити нових міністрів. Це складне завдання в двомовній Бельгії, адже в уряді, за законом, має бути однакова кількість міністерських посад для тих, хто говорить французькою і нідерландською.

Варто нагадати, що ситуація з масовими протестами у французькій столиці та інших містах загострюється. Колись мирна акція проти підвищення цін на автомобільне паливо переросла на запекле протистояння активістів та правоохоронців. На доказ цього в соціальних мережах постійно з'являються відео і фото, які свідчать про всю серйозність становища. Так, у мережі Twitter користувач "Виктория Правды" виклав відео, на якому можна спостерігати, як протестуючих копи посадили на землю і скували наручниками.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в центрі Санкт-Петербурга активісти розмістили на фасаді будівлі величезний банер із закликом зупинити агресивну політику керівника Кремля Володимира Путіна.

Нагадаємо, в Угорщині назріває свій Майдан.

Як повідомляв Знай.uа кількість затриманих побило всі рекорди: більше 1500 "жовтих жилетах" опинилися за гратами.

Знай.uа писав, росіяни повстали проти Путіна: масштабні акції протесту захоплюють нові міста, епічні фото.