Американське видання National Geographic оголосило кращі знімки року, що минає. Переможців обирали у кількох номінаціях.

Журнал оголосив переможців у категоріях "вибір глядачів", "дика природа", "люди" та "гран-прі". Про це повідомляється на сайті видання National Geographic.

"Гран-прі" в 2018 році отримав фотограф Джесон Тодоров за фотографію з повітря, на якій видно тисячі відкликаних автомобілів Volkswagen і Audi в пустелі в Каліфорнії. Машини залишилися кинутими програмне забезпечення, яке знижувало результати тестів по викидах газів в атмосферу.

Переможцем у номінації "вибір глядачів" став зворушливий знімок Ярона Шміда, на якому левенята граються з хвостом матері.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

"Я не пам'ятаю, щоб так сміявся, як тоді, коли три маленьких левеняти грали з хвостом матері", - розповідає фотограф.

У номінації "дика природа" перемогло фото Піма Волкерса, на якому антилопи перетинають річку Мара. Він виглядає дуже динамічно і містично, фото виглядає як справжня картина.

"Це було рано вранці, коли я побачив, як антилопи перетинають річку Мара. Пил, тінь і сонце надали цьому знімку містики і привабливості. Виглядає, як картина", - згадує фотограф.

Найкращою фотографією в категорії "люди" став знімок Девіда Муйочокера. Фотограф зробив його в останній день роботи на студії в Кенії. Чоловік залишився без роботи після 37 років на одному місці, адже студія закривається. За його словами, виною всьому гаджети з хорошими камерами.

Крім номінацій, видання National Geographic показало ще безліч неймовірних фотографій:

Пастух в Трансільванії

Буря в пустелі

Палаюча земля

Линяння

Людина і дика природа

Крізь зелений тунель

Двері у відкритий світ

Зруйноване місто в Сирії

Подих природи

Нагадаємо, нестандартні моделі, які доводять, що кожна дівчина ідеальна по-своєму. Ці моделі далекі від загальноприйнятих ідеалів.

Як повідомляв Знай. ua, вічної моделі з Швеції виповнився 71 рік. Її природність і елегантність заворожують. Ингмари Ламі - жінка, яка завжди була моделлю.

Знай. ua писав, що людству показали знімки тварин в утробі матері. Дослідники National Geographic створили унікальний проект, щоб дізнатися, як виглядають майбутні малюки.