Суд в штаті Техас в п'ятницю, 14 грудня, оголосив антиконституційною реформу системи охорони здоров'я в США, яку започаткував Барак Обама.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що суд задовольним позов, який був поданий групою членів.

У свою чергу нинішній президент Дональд Трамп із захопленням привітав рішення техаського судді.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

"Вау, але не дивно, ObamaСare тільки що оголошена неконституційною авторитетним суддею в Техасі. Чудова новина для Америки! Як я завжди і передбачав, Obamacare буде відкинута як антиконституційна катастрофа!", - зазначив Трамп.

Більше того нинішній очільник країни закликав Конгрес прийняти "сильний закон", який забезпечить відмінний розвиток медичної допомоги у країні.

Проте ймовірний майбутній спікер Палати представників Конгресу Ненсі Пелосі різко розкритикувала рішення суду, назвавши його адсурдним та пообіцяла негайно подати апеляцію.

"Республіканці несуть всю відповідальність за це жахливе рішення", - заявила вона.

Варто відзначити, що у 2012 році Верховний суд США ухвалив рішення про збереження "Obamacare". Тоді п'ять з дев'яти суддів проголосували за таке рішення. Відомо, вони й зараз є суддям Верховного суду.

Разом з тим варто відзначити, що президент США Дональд Трамп на прес-конференції в рамках участі в саміті лідерів країн Великої сімки в регіоні Шарлевуа (Квебек), яка транслювалася на сайті Білого дому, заявив, що Барак Обама дозволив Росії приєднати Крим.

"Ми багато говорили про безпеку, про Сирію, про Україну. Про те, що президент Обама дозволив забрати більшу частину України. Обама дозволив забрати Крим. Обама може говорити все, що захоче, але він дозволив Росії відібрати Крим. Моє ставлення було б зовсім іншим. Але ви повинні поставити своє запитання президенту Обамі. Чому він це зробив?", — сказав він.

Журналіст зазначив, що саме Путін "анексував Крим".

"Це був режим Обами. Це було під час Обами, так? Не у час мого президентства. Обама дозволив цьому статися. Це не має ніякого відношення до мене. Це сталося під час його керівництва, і він був тим, хто дозволив Росії вторгнутися в Крим і витратити багато коштів, так як вони витратили багато грошей на перебудову, і я думаю, вони там мають базу для підводних човнів", — сказав Трамп.

Американський лідер раніше звинувачував Обаму в тому, що він допустив приєднання Криму до Росії.

Нагадаємо, хто і навіщо відправляє бомби ворогам Трампа.

Як повідомляв "Знай.ua", Путін пригрозив США "ядерним попелом".

Також "Знай.ua" писав, що з'явилися фото посилок з бомбами для Обами і Клінтон.

Трамп звинуватив в анексії Криму Обаму