Уряд Сполучених Штатів Америки, поки не вирішать питання про виділення коштів для будівництва "стіни" на кордоні з Мексикою.

Про це заявив президент США Дональд Трамп, зауважившив, що федеральні органи в країні не працюватимуть, поки не вирішиться питання, повідомляє DW.

Крім того, Трамп заявив, що не може сказати, коли уряд відновить роботу.

"Але я можу сказати, що цього не станеться до тих пір, поки у нас не буде стіни або забору, як би ви це не називали", - сказав президент.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Трамп також наголосив, що сподівається на швидке зведення "стіни".

Також президент США підтвердив, що схвалив контракт на будівництво 185 кілометрів огорожі в Техасі, хоча Білий дім не надав ніяких подробиць цього проекту.

Трамп заявив, що планує відвідати цей відрізок кордону для запуску будівництва в кінці січня. За планом Трампа, огорожа на відрізку, що становить близько чверті від загальної протяжності спільного кордону (800 з 3200 кілометрів) повинна бути відремонтована або зведена до наступних виборів.

"Це спрацює", - заявив він.

21 грудня Конгрес США не зміг узгодити окремі пункти державного бюджету та відвернути "шатдаун". Це зачепило понад 800 тисяч чиновників федерального рівня. Близько 380 тисяч з них вимушені перебувати у відпустці за власний рахунок. Ще 429 тисяч службовців, від роботи яких держава не може відмовитися, мусять виконувати свої обов'язки далі, але не отримуватимуть за це винагороду.

Нагадаємо, Трамп вибрав дизайн сталевого бар'єру на кордоні з Мексикою: ефективно і красиво

Президент США Дональд Трамп показав, як буде виглядати стіна на кордоні з Мексикою. Вона, на думку президента, буде охороняти Америку від незаконного вторгнення потоків мігрантів. Раніше повідомлялося, що між Сполученими Штатами Америки та Мексикою стіну зведуть не з бетону, а з художньо оформленої сталі.

Як раніше повідомляв "Знай.иа" Трамп висловив свою позицію по Росії: раніше не було президента, який би був більш жорстким

Президент США Дональд Трамп заявив, що фальшиві новини "намагаються зобразити зовсім іншу картину". Американський лідер назвав свою позицію з Російської Федерації та Китаю жорсткою, але справедливою.

ТакожЗнай.иа" писав, що Мэттис пішов, в Білому домі заявили: Це було благородною річчю

Сандерс сказала, що Білий дім буде шукати заміну Мэттису. Новина про майбутню відставку міністра послідувала після того, як Білий дім оголосив про виведення військ з Сирії та появила інформація про аналогічні кроки щодо Афганістану. Обидва рішення були зустрінуті посадовими особами Пентагону і Держдепартаменту США з опозицією.