У Росії Нижегородський обласний суд призначив українському юристу Ігорю Кияшко покарання у вигляді восьми років колонії суворого режиму. Відомо, що в РФ його судили нібито "за шпигунство і підготовку військової контрабанди".

За попередніми даними, суд визнав доведеним, що юрист купив деталі двигунів багатоцільових винищувачів МіГ-29 для відправки в Україну і збирав секретну документацію по встановленню зенітного ракетного комплексу С-400 за завданням СБУ.

Ігор Кияшко
Ігор Кияшко

Українця заарештували 11 квітня 2018 року. Кілька місяців до нього не допускали адвоката - хотіли, щоб справою Кияшко займався не найнятий сім'єю захисник, а адвокат за призначенням.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Влітку затриманого в Росії полтавського юриста Ігор Кияшко співробітники ФСБ змусили відмовитися від послуг адвоката і продовжують схиляти до підписання визнання в шпигунстві. Про це повідомила його дружина Марина. Вона зазначила, що чоловік страждає на гіпертонію, і їй не відомо, чи отримує він якусь медичну допомогу.

Ігоря Кияшко затримали в Нижньому Новгороді 10 квітня, звинувативши його в спробі контрабанди деталей військових літаків.

Ігор Кияшко
Ігор Кияшко

За словами вже колишнього адвоката, українцеві було пред'явлено звинувачення за ч.1 ст. 30 ч.1 ст. 226.1 ("Підготовка до незаконного переміщення обладнання, які можуть бути використані при створенні іншої військової техніки"). На даний час українця утримують в Нижегородському СІЗО.

Дивіться: Український моряк, захоплений ФСБ, написав лист із СІЗО "Лефортово"

Нагадаємо, фігуранти "справи українських диверсантів" Володимир Дудка та Олексій Бессарабов закінчили представляти "суду" свої заяви про фальсифікації слідства. Як повідомляв "Знай.ua", захист звинуваченого у тероризмі кримськотатарського активіста Едема Бекірова вказав на грубі помилки у сфабрикованій проти нього справі. Також "Знай.ua" писав, співробітник СБУ Андрій Драч, захоплений ФСБ біля Керченської протоки, офіційно визнав себе військовополоненим.