Вчені розповіли, що магнітне поле Землі протягом останніх 160 років постійно слабшає, що може призвети до катастрофічних наслідків.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що найслабша ділянка припадає на територію, яка простягається від Чилі до Зімбабве.

Більше того за твердженням експертів подібне явище може призвести до зміни полюсів та у подальшому збільшення концентрації космічних променів, що досягають поверхні Землі.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Варто відзначити, що магнітне поле Землі захищає всі живі організми від небезпечного космічного опромінення.

Ще на початку року група дослідників заявила, що напруженість магнітного поля поступово зменшується, при цьому цей процес відбувається нерівномірно.

За останні 22 роки вона зменшилася в середньому на 1,7%, а в деяких регіонах - наприклад, в південній частині Атлантичного океану, - на 10%. У деяких місцях напруженість магнітного поля, всупереч загальній тенденції, навіть зросла.

Проте тут же вчені зазначили, що зміни у структурі магнітного поля відбувалось і раніше, дослідники вважають, що воно слабшало між 400 і 450, 700 і 750 і 1225-1550 роками нашої ери.

Вчені відзначають, що подібні зміни відбуваються через зсув величезного резервуару зі щільних порід, що розташовується між ядром та мантією.

Ці породи можуть впливати на баланс заліза, яке дозволяє генерувати магнітне поле Землі.

"Ми отримуємо все більше переконливі докази того, що в кордоні між ядром і мантією під африканським континентом відбуватися щось незвичайне, що може зробити істотний вплив на глобальне магнітне поле, - університет Рочестера.

Разом з тим варто відзначити, що вченим рідко вдається виявити останки хижих рептилій, що жили в нижньому юрському періоді (201—174 млн років тому). Але палеонтологи з міланського Музею природознавства зробили неймовірне.

В 80 км на північ від Мілана вони знайшли кістки, що належали невідомому раніше роду динозаврів. Дослідники назвали його – Saltriovenator zanellai.

Як з'ясували вчені, S. zanellai вагою близько тонни мешкав на Землі 198 млн років тому, виявленому динозавра на момент загибелі було всього 24 роки. Представники великих видів в цьому віці ще продовжують рости. Виходячи з цього, палеонтологи припустили, що дорослі особини S. zanellai були на порядок більшими.

Нагадаємо, людям показали, як Марс змінить їхні обличчя.

Як повідомляв "Знай.ua", Google Earth відшукала в Антарктиді таємничі споруди.

Також "Знай.ua" писав, що астрологи розповіли, що подарує 2019 рік кожному знаку Зодіаку.

Земля: Біографія планети. Фільм National Geographic