Глава делегації США, заступник держсекретаря Андреа Томпсон назвала прикрою зустріч з представниками МЗС Росії по Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

Цю інформацію у вівторок, 15 січня, повідомили у прес-службі постпредства США в Женеві.

"Зустріч була розчаровуюча, оскільки зрозуміло, що Росія продовжує порушувати ДРСМД. Росія не була готова пояснити, як планує повернутися до повного виконання документа". Андреа Томпсон

За її словами, США залишаються віддані зробленій 4 грудня держсекретарем Майклом Помпео заяві про те, що якщо Росія протягом 60 днів не почне виконувати умови договору, Вашингтон припинить виконувати свої зобов'язання по документу.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Майкл Помпео

[quote author="Андреа Томпсон"]"Наша позиція ясна. Росія повинна знищити свою ракетну систему, не відповідну

У той же час, за словами заступника міністра закордонних справ Росії Сергія Рябкова, за припинення ракетного договору повинні відповідати США.

Сергій Рябков

Від зазначив, що Росія після консультацій в Женеві переконалася, що США йдуть на злам Договору по ракетах.

Також Рябков підкреслив, що США виявилися не готові до діалогу з безпілотниками, ракет-мішеней і установок Mk-41 і нібито Росія запропонувала США ряд заходів по визначенню характеристик ракети 9М729, яку Вашингтон вважає порушенням ДРСМД.

Нагадаємо, з початком нового року ситуація в анексованому РФ Криму загострюється - експерти в один голос стверджують, що Путін стягує на півострів важке озброєння для блокування військових супротивників і міжнародних організацій.

У повідомленні йдеться, що Росія зараз застосовує розширений військовий контингент для обмеження доступу не тільки можливих військових супротивників, але і міжнародних експертів, моніторингу, гуманітарних організацій.

Як повідомляв раніше Знай.uа, Росія ще має можливість виконати положення Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД).

Також Знай.uа писав про те, що радник Президента України, радник міністра оборони України Юрій Бірюков пояснив, що стоїть за словами секретаря РНБО Олександра Турчинова – як відомо, 19 грудня він пообіцяв підготувати новий прохід через Керченську протоку.