У російській колонії стався конфлікт між ув'язненими. Інцидент трапився у виправній колонії №5, російського міста Самара.

Подробиці надзвичайної події розповіла, після відвідування постраждалих в лікарні, уповноважена з прав людини в регіоні Ольга Гальцова, передає сайт Сегодня.

"Я дуже детально поговорила з кожним потерпілим. Вони розповіли, що сталося. В основному, постраждалі - з 1-го загону, це хозотряд. Це стало для них повною несподіванкою - на другий поверх, а потім на третій поверх влетіла юрба розлючених засуджених, в руках у них були предмети, в тому числі, і металеві", - розповіла вона.

Чиновниця також додала, що під час бунту в колонії було вимкнено світло, тому багато хто отримав дуже серйозні удари по руках і голові. Також деякі ув'язнені вистрибнули під час заворушень з вікна, але їм вдалося уникнути переломів.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

У свою чергу, потерпілі переконують, що заворушення в колонії тривали близько 30 хвилин, їх ніхто не планував.

"За їхніми припущеннями, конфлікт між представником їх загону з якимись засудженими виник ще в обідню перерву і вилився в події вечері. Хлопці з 4-го і 8-го загону, на яких нібито впали уламки скла (вибитого під час заворушень з вікон. - ред.) стверджують, що раніше навіть близько не було чуток про те, що там щось намічалося", - сказала Гальцова.

Тепер усіх постраждалих у російській колонії доставили в лікарню обласного ГУ ФСВП, там їм надається необхідна медична допомога.

Нагадаємо, український режисер, а нині політв'язень Олег Сенцов надіслав листа, в якому розповів, що займається спортом, майже повернувся в свою вагу, і що у нього все добре, про що повідомив правозахисник Микола Щур.

Як розповів Щур: "Передає привіт всім українським полоненим морякам і слова вдячності всім волонтерам, які їм допомагають".