На архіпелазі Нова Земля в Архангельській області (Російська Федерація) оголосили режим надзвичайної ситуації. А все через нашестя найстрашніших хижаків.

Влада регіону прийняли рішення вивезти за межі поселень небезпечних тварин, які влаштували навалу на архіпелазі, повідомляють російські ЗМІ.

Через нетипово велике скупчення білих ведмедів навколо населених пунктів, довелося навіть ввести режим НП. Зазначається, що нічого подібного в краї не спостерігалося з 1983 року.


Наголошується, що ведмедів будуть присипляти та перевозити.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Чекаємо прибуття оперативної групи, яка призначена Росприроднаглядом.

"Коли приїдуть фахівці, будемо присипляти і відвозити на нашій техніці ведмедів за межі населених пунктів", – розповів глава адміністрації Новій Землі Жиганша Мусін, запевнивши, що відстріл тварин проводиться не буде.


Як повідомляють джерела, в районі селища Белушья Губа було зафіксовано візит 52 білих ведмедів, це при тому зазвичай тут в одиному місці і в один час не бачили більше шість-дев'ять особин.

Тварини масово штурмують селища на Новій Землі з грудня минулого року, хижаки забігають навіть службових приміщень, також вони розгулюють на території шкіл та дитячих садків. Працівників і військовослужбовців перевозять на спецтранспорті.

Ведмедів намагалися відлякувати, однак на шумові сигнали вони не реагують.

Нагадаємо, на Чернігівщині селяни замість собаки тримали на ланцюзі дикого вовка.

Як повідомляв раніше Знай.ua, туристу вдалося зняти унікальне відео зі світу дикої природи в південноафриканському національному парку Крюгера.

Також Знай.ua писав, що в горах Колорадо американець під час пробіжки натрапив на пуму, після чого чоловік був змушений вступити в сутичку з твариною і задушив її.