Севернокорейский диктатор Кім Чен Ин побудував пам'ятник на одному з відомих колишніх ракетних стартових комплексів.

Судячи з супутниковим знімкам, онук Кім Ір Сена віддав наказ про будівництво монуменальної споруди, після того, як у 2017 році його військові вперше запустили свою смертоносну ракету "Pukkuksong-2", повідомляє The Sun.

Раніше комплекс "Іхарі" на північно-західних територіях країни використовувався для випробування балістичної зброї середнього радіуса дії 1200 миль.

Місце демонтованої ракетного майданчика на супутникових знімках: до і після

Супутникові знімки, зроблені 19 травня 2018 року, показали, що споруди, включаючи ударні площадки і несучу конструкцію, які утримують ракету, були ліквідовані.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Але тепер на свіжих знімках видно, що на краю пам'ятника зведено пам'ятник.

Хоча неясно, що це за споруда, воно відповідає зразку інших північнокорейських статуй — квадратний центральний цоколь, здається, оточений ступенями.

Передбачалося, що цей майданчик використовувалася для розробки Pukkuksong-2 — однієї з твердопаливних балістичних ракет середньої дальності Північної Кореї.

Місце будівництва пам'ятника ядерної боєголовки

Експерти кажуть, що Північна Корея усвідомлює, наскільки ретельно її діяльність аналізується за допомогою супутникових знімків, і, як відомо, враховує це при прийнятті рішень.

Демонтаж ракетної плоащдки відбувся після того, як Кім погодився припинити випробування ракет, вступивши в діалог з Південною Кореєю у березні минулого року.

Кім Чен Ин в оточенні своєї військової свити

Потім промовець заявив, що його країна більше не буде проводити випробування ядерної зброї, оскільки вона вже успішно його розробила.

У травні 2018 року північнокорейські влади підірвали тунелі, деякі будівлі на полігоні Пунгері, але жоден експерт з ядерних питань не був свідком цієї події.

Нагадаємо, Франція викотила ядерні боєголовки.

Як повідомляв портал "Знай.uа", генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що європейці повинні брати участь у спільних ядерних місіях у рамках НАТО.

Також "Знай.uа" писав про те, що президент Російської Федерації Володимир Путін черговий раз епічно зганьбився і став мішенню для насмішок в соціальних мережах.