Міністри Литви висунули ініціативу про те, щоб за відмову від старого і як заохочення за покупку нового авто виплачувати громадянам 1000 євро. Відповідну заяву зробив міністр охорони навколишнього середовища Литви Кястутіс Мажейка.

"Треба допомогти людям відмовитися, і ми вважаємо, що ця мотивуюча сума повинна бути близько тисячі євро, при відмові від старого автомобіля і придбанні нового", - зазначає міністр.

Уряд Литви розглядає заходи по скороченню забруднюючих викидів і на дане фінансове заохочення автомобілістів планують виділити 30 мільйонів євро.

Крім фінансового заохочення громадяни, які відмовляться від забруднюючих автомобілів, зможуть отримати пільги на проїзд у громадському транспорті.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Кошти в розмірі 30 мільйонів євро будуть виділені муніципалітетам, які придбали засоби громадського транспорту, які працюють на природному газі, водні.

Заохочення в розмірі 20 мільйонів євро отримають муніципалітети п'яти найбільших міст і курортів. Критерієм для отримання грошей стануть системи по обмеженню руху транспорту, який працює на дизельному паливі.

Міністри Литви також розглядають варіант надання фінансової допомоги мешканцям, які перейдуть з пічного опалення дровами на теплові насоси або підключаться до систем центрального опалення.

Нагадаємо, як швидко виявити слабкі місця автомобіля.

Як повідомляв Знай. ua, водіям дозволили не возити з собою автоцивілку.

Знай. ua писав, що термін розмитнення евроблях пішов на дні, штрафи в 170 тисяч вже на порозі.