Подорожуючи Саудівською Аравією, можна зустріти незвичайне, але досить цікаве явище – квіткових чоловіків.

У древньому племені Кахтан, що живе в провінції Асир, впевнені, що яскрава, красива і корисна флора створена спеціально для чоловіків. Саме вони плетуть і носять на головах квіткові вінки. В королівстві росте понад 2000 видів рослин.

Ще 20 років тому ці племена жили ізольованим життям без електрики, доріг і з консервативним звичаями.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

А сьогодні ця давня традиція служить хорошою приманкою для туристів і активно популяризується теперішньою владою, більшість з яких є вихідцями з регіонів Неджд і Хіджаз. Про це повідомляє Bored Panda.

Зазначимо, що Кахтанити, що живуть в основному на півдні Аравійського півострова, вважаються найдавнішим народом регіону. Вони стверджують, що є нащадками Ізмаїла, сина Ібрахіма.

Нащадки древніх племен Саудівської Аравії провінції Джизан і Асир завжди любили прикрашати себе яскравими гірляндами. І традиційно цим ремеслом займаються саме чоловіки. Їх так і називають: "квіткові чоловіки".

За словами дослідника Тьєррі Маугера, до квіткових вінків молоді хлопці з племені кахтан ставляться як до дружнього конкурсу краси: намагаючись якомога красивіше прикрасити себе, особливо нагідками і жасмином.

Сурма, якою чоловіки підводять очі, теж володіє лікувальними властивостями.

Чоловіки середнього віку і старше, навпаки, воліють більше зелень, серед якої переважає базилік. Дикий базилік, гуньба сінна, він же пажитник, і календула - найбільш популярні.

Головний шик для квіткових майстрів літніх людей - підібрати квіти, які підійдуть до кольору їх бороди, яка пофарбована хною.

Квіткові гірлянди і вінки щоранку роблять на локальних ринках, таких як Сабья або Адаір.

Чоловіки приходять на ринок вранці, до спеки і вибирають вже готові вінки. Але деякі купують трави і квіти для своїх власних творінь. Квіти - це чоловічий бізнес. Жінок на ринки не допускають.

На літніх людях можна побачити взуття зроблене з пальмового листя.

Одні носять вінки щодня, інші ж прикрашають себе в особливих випадках, наприклад, на мусульманські свята.

Є й третя група, яка носить вінки лише під час хвороби в якості лікувального засобу. Фітомедицина дуже популярна в Саудівській Аравії.

Дітям подобається носити зі своїми батьками національний одяг та вінки.

Вважається, що деякі квіти допомагають від головного болю. Можна навіть побачити людей, які засовують собі в ніс листя дикого базиліка, коли хворіють.

Вінки і гірлянди - це звичайний аксесуар. Вони стоять кілька євро. Але кращі твори зберігають для весіль і Рамадану.

Вишукані зроблені з білого жасмину. Вони такі тендітні, що продавці тримають їх у переносних холодильниках.

Деякі вінки можна носити до двох днів.

Донині квіткові чоловіки воліють проживати високо в горах.

Вони вирощують каву і кат - наркотичну рослину. Жувати кат дозволяється тільки в цій частині країни. В інших випадках зберігання наркотиків карається тут стратою.

Іноді друзі намагаються виглядати однаково.

Але незважаючи на таку велику любов до квітів, чоловіки все ж навчені бойовим мистецтвам. Нерідко традиційний наряд доповнюють особливою зброєю – кинджалом джамбія. У найзаможніших він зроблений з рогу носорога.

На місцевому ринку продавець тримає в руках антикварний кинджал з рогу вартістю 100 000 доларів. Про зникнення носорогів люди нічого не знають.

Нагадаємо, як древній народ з мусульманською релігією побудував матріархат.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у провінції Сухрет, що знаходиться на сході Непалу проживає плем'я, яке живе практично так само, як і сотні років тому.

Також "Знай.uа" писав, Мурсі поклоняється демону смерті, який, як вони вважають, укладений в кожній людині. Все життя племені пов'язане з магічними ритуалами.