Уряд США опублікував секретні супутникові знімки, які підтверджують причетність Ірану до атаки на один із найбільших нафтопереробних заводів у Саудівській Аравії, пише Business Insider.

Як відзначається, США опублікували знімки нафтопереробного заводу у містах Абкайке та Хурайсе до та після нападу. За словами чиновників, вони свідчать, що атака була здійснена з півночі або північного заходу. Таким чином дрони прилетіли з боку Ірану або Іраку, а не з боку Ємену, де місцеві бойовики-хусити взяли відповідальність за напад, оскільки ті розташовані на півдні.

Також чиновники зазначили, що, окрім дронів, було здійснено і ракетний напад, зокрема було випущено близько 12 ракет та 20 дронів. Водночас, не всі вони потрапили у ціль і дослідження цих ракет дозволить встановити нападників.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, у Саудівській Аравії 14 вересня сталася пожежа на одному з найбільших в світі нафтопереробних заводів Saudi Aramco. У Міністерстві внутрішніх справ країни повідомили, що два об'єкти компанії Saudi Aramco на великих родовищах Абкайке і Хурайсе піддалися атаці з використанням дронів. Відповідальність за напад взяли на себе єменські повстанці-хусити, але у США впевнені, що за атакою стоїть Іран.

Нагадаємо, що нещодавно Зеленський і Кабмін підняли питання приватизації.

Як повідомляв портал Знай.uа, українці поставили новому прем'єру Гончаруку ряд ультиматумів.

Також портал Знай.uа писав, що Україна повністю розрахувалася з МВФ.