Як відомо, ще недавно Австралією пройшли руйнівні пожежі. На думку співробітників Австралійського парку рептилій, у ході зміни жаркої погоди на дощі на території Сіднея може з'явитися багато отруйних створінь, а саме воронкових павуків. Їх отрута дуже небезпечна для тварин і смертельна для людини. Про це повідомляє австралійський парк.

Atrax robustus

Згідно з оцінками експертів, в Австралії налічується понад 40 видів воронкових павуків, однак більшість з них не небезпечні для людини. Але серед них є вид Atrax robustus, укус якої смертельний.

Щорічно, в періоди високої вологості, вони виходять на території, в яких живуть люди. На даний момент в Австралії дуже волого, тому місцевим жителям слід бути обережніше.

Atrax robustus виростають до 5 сантиметрів в довжину і будують свої гнізда у вологих і прохолодних місцях. Також бували випадки, що вони мешкали в будинках людей. В отруті у них міститься речовина під назвою дельта атракотоксин, яке впливає на нервову систему людини. Через 10 хвилин із моменту укусу у жертви порушується кровообіг і починаються задишка, напади блювоти і діареї, пітливість, судоми м'язів та інші симптоми.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Atrax robustus

Якщо вчасно не звернутися в лікарню, то справа неодмінно закінчується смертю. У 1980 році вчені змогли розробити протиотруту. Щорічно в лікарні з укусами звертаються приблизно 30-40 чоловік.

Ця сироватка створюється з крові тварин з імунітетом до цього отрути. У більшості випадків дослідники здобувають отруту з організму павуків і впорскують його тіла кроликів. Тварини починають виробляти антитіла, які й стають основним компонентом протиотрути.

Проте вчені все одно рекомендують бути обережніше. В лісі слід носити закритий одяг, а якщо павук виявився вдома, то його потрібно акуратно загнати в скляну банку.

Atrax robustus

Нагадаємо, що найстаріший у світі кратер астероїда знаходиться в Австралії.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Ізраїлі зафіксували навала кровососів-мутантів.

Також "Знай.ua" писав, що міжнародна організація ООН закликала надати допомогу країнам Східної Африки, які страждають від великої кількості пустельної сарани.