Якщо ви не знали, то існують дві хвороби під назвою целюліт.

Від однієї (косметичної) найчастіше страждають жінки; друга ж хвороба (флегмона) являє інфекції глибоких шарів шкіри і підшкірної клітковини, повідомляє Health.

Захворювання провокують стрептококові бактерії, і якщо його не лікувати, то може призвести до небезпеки для життя.

Крім цього, такі бактерії, як стафілокок, гемофільный грип та клостридія перфрінгенс, також можуть призвести до розвитку інфекції.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

Зазвичай інфекція проникають під шкіру в місцях подряпин, ран та пошкоджень на шкірі. Навіть незначна подряпина може призвести до розвитку захворювання.

Запальний целюліт зазвичай вражає руки, ноги і стопи. Однак може з'являтися і на інших частинах тіла.

Захворювання супроводжується почервонінням, болем, набряком і жаром в місцях зараження. Високий шанс підхопити целюліт саме в літні місяці, так як спека може призвести до аномалій на шкірі.

Якщо ви підозрюєте, що у вас запальний целюліт, то як можна швидше зверніться до лікаря.

Будь-яка людина може заразитися небезпечною шкірною інфекцією. Однак існують певні умови, які підвищують ризик розвитку целюліту:

Слабка імунна система

Коли імунітет слабшає, здатність контролювати інфекцію знижується, що може призвести до розмноження шкідливих мікроорганізмів.

Люди, що хворіють на рак та СНІД, повинні приймати особливі запобіжні заходи для підтримки чистоти шкіри.

Діабет

Якщо у вас діабет, є два способи заразитися целюлітом. Перший пов'язаний з ускладненнями, що виникають в результаті високого рівня глюкози. Діабетична невропатія (пошкодження нервів) іноді призводить до втрати чутливості, особливо в стопах.

Другий спосіб захворювання: високий рівень цукру в крові негативно впливає на функціонування імунної системи, забезпечуючи процвітання бактерій та інших інфекційних мікроорганізмів.

Стан шкіри

Спортсмени також знаходяться в групі ризику. Іноді в результаті тренувань вискакують пухирі, з'являються тріщини або лущення шкіри.

Екзема також підвищує ймовірність розвитку флегмона.

Хронічні набряки

В цьому випадку лімфатична рідина, яка переносить інфекційні лейкоцити, накопичується в ногах і руках. Ймовірність захворювання запальним целюлітом збільшується.

Лімфатична рідина також є родючим грунтом для процвітання бактерій.

Рани і травми

Все, що призводить до пошкодження шкіри, наприклад, рани або садно, дозволяє шкірним бактеріям проникнути глибше в тканини організму. Необхідно регулярно промивати порізи, подряпини, а також стежити за ними на предмет ознак інфекції.

Проблеми з венами

При венозній недостатності порушується кровообіг в ногах.

Це призводить до скупчення крові в ногах. Виникають біль, набряки і, у деяких серйозних випадках, виразки. Всі ці ушкодження збільшують ймовірність, що бактерії глибше проникнуть в тканини кінцівок.

Нагадаємо, команда вчених представила "проривний" спосіб лікування синдрому неспокійних ніг.

Як повідомляв портал "Знай.uа" британські дослідники успішно протестували пристрій штучної підшлункової залози.

Також "Знай.uа" писав, група дослідників з Університету Нью-Мексико довела, що вживання марихуани пом'якшує симптоми цілого переліку захворювань.